Biskvitni kolači najbolje pašu u šalicu kave ili čaja, a omiljeni su jer nastaju brzo i jednostavno. Glavna prednost kod ovakvih kolača jest činjenica da ne morate slijepo slijediti recept, već ga možete prilagoditi sastojcima koje već imate doma.

U nastavku pročitajte recept za mirisni kolač od kokosa i grčkog jogurta, s dodatkom limunove korice i preljevom zbog kojega poprimi savršeno sočnu teksturu.

Kocke s kokosom i grčkim jogurtom – sastojci:

  • 4 jaja
  • 100 g maslaca
  • Dvije pune žlice meda
  • 250 g grčkog jogurta
  • 100 g kokosovog brašna
  • 200 g zobenog brašna (ili pšeničnog brašna)
  • 1 prašak za pecivo
  • Korica jednog limuna
  • Ekstrakt vanilije

Preljev:

  • 500 ml vode
  • 3 žlice meda
  • Sok jednog limuna

Kocke s kokosom i grčkim jogurtom – priprema:

  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg, a žumanjcima dodajte otopljeni maslac, med, grčki jogurt, ekstrakt vanilije i koricu limuna. Miksajte sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
  3. Pomiješajte suhe sastojke – brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pa ih dodajte smjesi s žumanjcima. Kratko spojite suhe i mokre sastojke mikserom pa lagano kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  4. Kolač pecite 25 do 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  5. Za to vrijeme pripremite preljev. U vodu stavite med i limunov sok pa miješajte sve dok se med ne otopi. Kad tekućina zakuha, maknite je s vatre.
  6. Vrući kolač prelijte mješavinom vode, meda i limuna.
  7. Ohladite prije serviranja.

 U nastavku možete pronaći još slasnih recepata za jednostavne kolače.

Gotove za tren: Recept za fantastične štangice s kikirikijem i čokoladom Jednostavni kolač s jabukama toliko je mekan da se topi u ustima Kolač koji vole Francuskinje: Desert koji se jede na Sveta tri kralja Za 15 minuta: Čokoladni cheesecake bez pečenja osvaja na prvi zalogaj Tako dobro kiselkast i zdrav: Recept za odličan crumble s višnjama i grčkim jogurtom Recept za skroman i tako fin kolač s jabukama čiji miris podsjeća na bakinu kuhinju

 Dobar tek!