Biskvitni kolači najbolje pašu u šalicu kave ili čaja, a omiljeni su jer nastaju brzo i jednostavno. Glavna prednost kod ovakvih kolača jest činjenica da ne morate slijepo slijediti recept, već ga možete prilagoditi sastojcima koje već imate doma.
U nastavku pročitajte recept za mirisni kolač od kokosa i grčkog jogurta, s dodatkom limunove korice i preljevom zbog kojega poprimi savršeno sočnu teksturu.
Kocke s kokosom i grčkim jogurtom – sastojci:
- 4 jaja
- 100 g maslaca
- Dvije pune žlice meda
- 250 g grčkog jogurta
- 100 g kokosovog brašna
- 200 g zobenog brašna (ili pšeničnog brašna)
- 1 prašak za pecivo
- Korica jednog limuna
- Ekstrakt vanilije
Preljev:
- 500 ml vode
- 3 žlice meda
- Sok jednog limuna
Kocke s kokosom i grčkim jogurtom – priprema:
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
- Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg, a žumanjcima dodajte otopljeni maslac, med, grčki jogurt, ekstrakt vanilije i koricu limuna. Miksajte sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
- Pomiješajte suhe sastojke – brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pa ih dodajte smjesi s žumanjcima. Kratko spojite suhe i mokre sastojke mikserom pa lagano kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Kolač pecite 25 do 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Za to vrijeme pripremite preljev. U vodu stavite med i limunov sok pa miješajte sve dok se med ne otopi. Kad tekućina zakuha, maknite je s vatre.
- Vrući kolač prelijte mješavinom vode, meda i limuna.
- Ohladite prije serviranja.
U nastavku možete pronaći još slasnih recepata za jednostavne kolače.
Dobar tek!