Kikiriki štangice najbolje pašu uz popodnevnu kavu, a odličan su izbor i za doručak. U nastavku je recept.
Kikiriki štangice – sastojci:
Za podlogu:
- 210 g integralnog keksa ( ili keksa sa zobenim pahuljicama)
- 120 g kikiriki maslaca
- 70 g otopljenog maslac
Čokoladni sloj:
- 200 g tamne čokolade
- 60 g kremastog kikiriki maslaca
Kikiriki štangice – priprema:
- Keks samljeti u blenderu pa mu dodati otopljeni maslac i kikiriki maslac. Smjesu dobro promiješati i utisnuti je u kalup obložen papirom za pečenje. Koristiti kalup dimenzija 20 puta 20 centimetara. Poravnati površinu.
- Na pari, uz neprestano miješanje, topiti čokoladu s 30 g kikiriki maslaca. Preliti preko podloge, a ostatak kikiriki maslaca otopiti pa nasumično nanijeti žlicom na čokoladu u obliku malih hrpica. Vrhom noža ili čačkalicom razvući hrpice, odnosno napraviti šare kao na fotografiji.
- Kolač hladiti najmanje dva sata prije rezanja.
Savjet: Količine su male, ali kolač je jako zasitan. Ako želite veću dozu, slobodno možete poduplati količinu sastojaka.
Kikiiki štangice blogerice Milene (Foto: Instagram@my.mili.cake.milena)
Fantastični recept za kikiriki štangice s nama je podijelila food blogerica Milena iz Banje Luke, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu my.mili.cake te u nastavku.
Dobar tek!