Ako ste ljubitelji Snickers čokoladice, kikiriki štangice zasigurno će vas oboriti s nogu. Recept za kolačiće vez grižnje savjesti jednostavan je i brz, a okus je fantastičan. Sve što treba učiniti kako bi nastale ove slasne štangice jest pomiješati nekoliko sastojaka i dobro ohladiti smjesu.

Kikiriki štangice najbolje pašu uz popodnevnu kavu, a odličan su izbor i za doručak. U nastavku je recept.

Kikiriki štangice – sastojci:

Za podlogu:

  • 210 g integralnog keksa ( ili keksa sa zobenim pahuljicama)
  • 120 g kikiriki maslaca
  • 70 g otopljenog maslac

Čokoladni sloj:

  • 200 g tamne čokolade
  • 60 g kremastog kikiriki maslaca

Kikiriki štangice – priprema:

  1. Keks samljeti u blenderu pa mu dodati otopljeni maslac i kikiriki maslac. Smjesu dobro promiješati i utisnuti je u kalup obložen papirom za pečenje. Koristiti kalup dimenzija 20 puta 20 centimetara. Poravnati površinu.
  2. Na pari, uz neprestano miješanje, topiti čokoladu s 30 g kikiriki maslaca. Preliti preko podloge, a ostatak kikiriki maslaca otopiti pa nasumično nanijeti žlicom na čokoladu u obliku malih hrpica. Vrhom noža ili čačkalicom razvući hrpice, odnosno napraviti šare kao na fotografiji.
  3. Kolač hladiti najmanje dva sata prije rezanja.

Savjet: Količine su male, ali kolač je jako zasitan. Ako želite veću dozu, slobodno možete poduplati količinu sastojaka.

Kikiiki štangice blogerice Milene Kikiiki štangice blogerice Milene (Foto: Instagram@my.mili.cake.milena)

Fantastični recept za kikiriki štangice s nama je podijelila food blogerica Milena iz Banje Luke, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu my.mili.cake te u nastavku.

Kolač s jabukama i jogurtom Jednostavni kolač s jabukama toliko je mekan da se topi u ustima Slika nije dostupna Recept za dunavske valove, kolač na kojem su odrasle generacije Kolač od pudinga i keksa Bez pečenja: Recept za sočni kolač od keksa i pudinga gotov za tren Čokoladni cheesecake Za 15 minuta: Čokoladni cheesecake bez pečenja osvaja na prvi zalogaj Bajadere Bez miksera i pećnice: Najfiniji recept za klasične bajadere Čupavci Tajni dodatak: Originalni recept za najsočnije čupavce koje ćete ikada probati Medena pita Medena pita: Recept sa samo dvije kore koji olakšava izradu omiljenog kolača

 Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju