Crumble kolač s višnjama i grčkim jogurtom oduševit će vas na prvi zalogaj.
Lagan je, kiselkast, teksture se tako dobro slažu, a priprema je zaista jednostavna. Jedini problem, kaže nam blogerica Jeka, jest činjenica da prebrzo nestaje s tanjura.
Crumble kolač s višnjama – sastojci:
Podloga:
- 100 g integralnog brašna
- 100 g zobenih pahuljica
- Čajna žlica praška za pecivo
- 80 g kokosovog šećera (ili običnog)
- 100 g maslaca
- Čajna žlica arome od vanilije
- Prstohvat soli
Nadjev:
- 400 g grčkog jogurta
- 20 g kokosovog šećera (ili običnog)
- 20 g gustina
- 300 g višanja
Crumble kolač s višnjama – priprema:
- Maslac narezati na listiće pa sve sastojke za podlogu sjediniti u mrvičastu smjesu.
- Dvije trećine smjese za podlogu utisnuti u manji kalup obložen papirom za pečenje. Dobro poravnati.
- Grčki jogurt pomiješati sa šećerom i gustinom, resporediti preko podloge i dobro poravnati. Preko grčkog gusto rasporediti višnje ( ili neko drugo voće), a preko voća posuti ostatak smjese za podlogu, koji ste odvojili u drugom koraku.
- Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 30 minuta.
- Kolač dobro ohladiti prije serviranja. Najbolje preko noći, a minimalno šest sati.
Recept za crumble s višnjama i grčkim jogurtom s nama je podijelila Jeka Marić. U nastavku možete pronaći još ideja za ukusne slastice, a insprirati se možete i na Jekinom Instagram profilu.
Crumble s višnjama i grčkim jogurtom (Foto: Instagram@JekaMaric)
U galeriji na početku teksta bacite oko na fotografije koje će olakšati pripremu ovog kolača, a u nastavku se inspirirajte ostalim receptima s višnjama:
Dobar tek!