Iskoristite sezonu trešanja kako biste isprobali recept za jednostavni kolač koji će sigurno postati omiljeni gost na vašem stolu.

 

Trešnje su bogat izvor antioksidanata, vlakana i vitamina C, smanjuju upale u tijelu i saveznik su u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti.

Trešnje su bogati izvor antioksidanata, vlakana i vitamina C, smanjuju upale u tijelu i saveznik su u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti.

Najbolje ih je jesti svježe, a sjajne su kao dodatak kompotima i kolačima. U nastavku pronađite recept za jednostavan biskvit s trešnjama koji uvijek uspijeva.

SASTOJCI:

4 jaja
1 dl jogurta
1 dl ulja
10 dag šećera
20 dag brašna
2 male žlice praška za pecivo
20 dag trešanja
krušne mrvice za posipavanje kalupa

PRIPREMA:

1. Uklonite koštice iz trešanja.

2. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i stavite sa strane.

3. Upalite pećnicu na 180 °C.

4. U jednu zdjelu stavite cijela jaja i šećer pa miksajte dok se smjesa ne udvostruči i postane blijedožuta.

Možete u smjesu dodati šaku mljevenih badema koji će biskvitu dati fin okus jer se bademi i trešnje sjajno sljubljuju.

5. Zatim kuhačom lagano umiješajte ulje koje ćete u nekoliko navrata dodavati u smjesu jaja i šećera. Nakon toga na isti način umiješajte i jogurt.

6. Naposljetku u smjesu lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo.

7. Kalup namažite maslacem i bogato pospite krušnim mrvicama.

8. Ulijte smjesu u kalup i potom na vrh posložite trešnje.

9. Kolač pecite oko 40 minuta. Imajte na umu da biskvitima s dodatkom jogurta treba malo više vremena da požute. Kolač je gotova kada se odvoji od kalupa i kada poprimi tamniju zlatno-žutu boju.

Cheesecake s jagodama bez pečenja gotov za 10 minuta

Bez pečenja: Recept za brzi kolač od jogurta, keksa i voća

SAVJETI:

Kolač prije pečenja možete posuti bademima u listićima ili pak sjeckanim bademima. Možete u smjesu dodati šaku mljevenih badema koji će biskvitu dati fin okus jer se bademi i trešnje sjajno sljubljuju

Možete kolač peći u kalupu po želji, okruglom, duguljastom ili pravokutnom

Servirajte ga hladnog uz malo tučenog slatkog vrhnja ili dodatkom svježih trešanja

Dobar tek!