Trešnje su bogat izvor antioksidanata, vlakana i vitamina C, smanjuju upale u tijelu i saveznik su u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti.
Trešnje su bogati izvor antioksidanata, vlakana i vitamina C, smanjuju upale u tijelu i saveznik su u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti.
Najbolje ih je jesti svježe, a sjajne su kao dodatak kompotima i kolačima. U nastavku pronađite recept za jednostavan biskvit s trešnjama koji uvijek uspijeva.
SASTOJCI:
4 jaja
1 dl jogurta
1 dl ulja
10 dag šećera
20 dag brašna
2 male žlice praška za pecivo
20 dag trešanja
krušne mrvice za posipavanje kalupa
PRIPREMA:
1. Uklonite koštice iz trešanja.
2. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i stavite sa strane.
3. Upalite pećnicu na 180 °C.
4. U jednu zdjelu stavite cijela jaja i šećer pa miksajte dok se smjesa ne udvostruči i postane blijedožuta.
Možete u smjesu dodati šaku mljevenih badema koji će biskvitu dati fin okus jer se bademi i trešnje sjajno sljubljuju.
5. Zatim kuhačom lagano umiješajte ulje koje ćete u nekoliko navrata dodavati u smjesu jaja i šećera. Nakon toga na isti način umiješajte i jogurt.
6. Naposljetku u smjesu lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo.
7. Kalup namažite maslacem i bogato pospite krušnim mrvicama.
8. Ulijte smjesu u kalup i potom na vrh posložite trešnje.
9. Kolač pecite oko 40 minuta. Imajte na umu da biskvitima s dodatkom jogurta treba malo više vremena da požute. Kolač je gotova kada se odvoji od kalupa i kada poprimi tamniju zlatno-žutu boju.
SAVJETI:
Kolač prije pečenja možete posuti bademima u listićima ili pak sjeckanim bademima. Možete u smjesu dodati šaku mljevenih badema koji će biskvitu dati fin okus jer se bademi i trešnje sjajno sljubljuju
Možete kolač peći u kalupu po želji, okruglom, duguljastom ili pravokutnom
Servirajte ga hladnog uz malo tučenog slatkog vrhnja ili dodatkom svježih trešanja
Dobar tek!