Iskoristite sezonu trešanja kako biste isprobali recept za jednostavni kolač koji će sigurno postati omiljeni gost na vašem stolu.

 

Trešnje su bogat izvor antioksidanata, vlakana i vitamina C, smanjuju upale u tijelu i saveznik su u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti.

Trešnje su bogati izvor antioksidanata, vlakana i vitamina C, smanjuju upale u tijelu i saveznik su u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti.

Najbolje ih je jesti svježe, a sjajne su kao dodatak kompotima i kolačima. U nastavku pronađite recept za jednostavan biskvit s trešnjama koji uvijek uspijeva.

SASTOJCI:

4 jaja
1 dl jogurta
1 dl ulja
10 dag šećera
20 dag brašna
2 male žlice praška za pecivo
20 dag trešanja
krušne mrvice za posipavanje kalupa

PRIPREMA:

1. Uklonite koštice iz trešanja.

2. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i stavite sa strane.

3. Upalite pećnicu na 180 °C.

4. U jednu zdjelu stavite cijela jaja i šećer pa miksajte dok se smjesa ne udvostruči i postane blijedožuta.

Možete u smjesu dodati šaku mljevenih badema koji će biskvitu dati fin okus jer se bademi i trešnje sjajno sljubljuju.

5. Zatim kuhačom lagano umiješajte ulje koje ćete u nekoliko navrata dodavati u smjesu jaja i šećera. Nakon toga na isti način umiješajte i jogurt.

6. Naposljetku u smjesu lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo.

7. Kalup namažite maslacem i bogato pospite krušnim mrvicama.

8. Ulijte smjesu u kalup i potom na vrh posložite trešnje.

9. Kolač pecite oko 40 minuta. Imajte na umu da biskvitima s dodatkom jogurta treba malo više vremena da požute. Kolač je gotova kada se odvoji od kalupa i kada poprimi tamniju zlatno-žutu boju.

Cheesecake s jagodama Cheesecake s jagodama: Fantazija u čaši gotova za 10 minuta

Kolač od jogurta s keksom i voćem Bez pečenja: Recept za brzi kolač od jogurta, keksa i voća

SAVJETI:

Kolač prije pečenja možete posuti bademima u listićima ili pak sjeckanim bademima. Možete u smjesu dodati šaku mljevenih badema koji će biskvitu dati fin okus jer se bademi i trešnje sjajno sljubljuju

Možete kolač peći u kalupu po želji, okruglom, duguljastom ili pravokutnom

Servirajte ga hladnog uz malo tučenog slatkog vrhnja ili dodatkom svježih trešanja

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju