Omlet je jedan od najpopularnijih izbora za doručak, brunch, ručak ili večeru. Riječ je o ukusnom proteinskom obroku sastavljenom od jaja koji će vas stajati svega nekoliko kuna po osobi. .

Savršen omlet kremast je i mekan iznutra, a izvana žut, dobro pečen i mrvicu hrskav. Najbolje od svega je što nudi tisuću različitih mogućnosti.

U njega se mogu dodavati komadići mesa, sira, povrća... odnosno što god poželite, no fin je i ako ga jedete bez ikakvih dodataka.

Donosimo vam recept za klasični omlet od tri jaja kojim ćete zasigurno razveseliti svoje ukućane.

Fini ručak pun proteina koji se složi za manje od 10 minuta

SASTOJCI ZA OMLET (za jednu odraslu osobu):
3 jaja
sol i papar
komadić maslaca
biljno ulje

PRIPREMA:
1. U tavu stavite žlicu biljnog ulja i manji komadić maslaca i pustite da se rastopi.

2. Za to vrijeme razbijte jaja u posudicu i dobro ih istucite pjenjačom. Posolite ih i popaprite.

Brze tortilje s tikvicama i sirom koje se mogu jesti za doručak, ručak i večeru

3. Kad se maslac i ulje zagriju, smanjite temperaturu i izlijte jaja u tavu. Jaja bi trebala prekrivati cijelu površinu tave.

4. Kada primijetite da je dno jaja pečeno, a sredina je još tekuća, špatulom preklopite omlet. Pecite još kratko, zarolajte omlet i poslužite ga s tostom ili sezonskom salatom. Dobar tek.

5. U YouTube videu pogledajte kako Jamie Oliver radi omlet od tri jaja.