Unutra mekane, izvana hrskave, polpete možete napraviti od bilo kojeg povrća. Sve što trebate je usitniti povrće, dodati jaje kako bi povezalo smjesu, uvaljati ih u krušne mrvice i prepržiti na ulju. Za još zdraviju varijantu možete ih ubaciti u fritezu na vrući zrak ili u pećnicu.

Za vas smo danas pripremili recept za prefinu varijantu ovog jednostavnog i zdravog jela, polpete od brokule i parmezana koje su gotove za manje od 20 minuta. 

Sastojci za polpete od brokule i sira: 

  • 500 g svježe brokule
  • 200 g parmezana
  • 1 jaje
  • Sol, papar, kopar
  • Velika žlica kiselog vrhnja
  • 150 g krušnih mrvica
  • Malo maslinova ulja

Fine polpete s graškom, kukuruzom i sirom koje mogu zamijeniti faširance

Priprema polpeta od brokule i sira: 

  1. Očistite brokulu na male cvjetiće i stavite je kuhati u kipuću posoljenu vodu 10 minuta.
  2. Ohladite brokulu, prebacite je na dasku za rezanje i usitnite.
  3. Dodajte jaje, vrhnje, začine, parmezan i krušne mrvice.
  4. Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci spojili.
  5. Ostavite sa strane malo krušnih mrvica kako biste mogli uvaljati popečke prije prženja.
  6. Oblikujte popečke, uvaljajte ih u krušne mrvice i pržite na maslinovu ulju dvije minute sa svake strane ili dok ne dobiju zlatnu boju.
  7. Poslužite ih kao glavno jelo ili prilog.