Polpete od graška najbolje pašu uz pire od krumpira.
Polpete od graška najbolje pašu uz pire od krumpira. (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Fine polpete s graškom, kukuruzom i sirom koje mogu zamijeniti faširance

17-03-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Stručnjaci odavno preporučuju da malo smanjimo unos mesnih specijaliteta i povećamo unos povrća. Uz ove poplete od graška, kukuruza i sira to uistinu neće biti problem. Toliko su ukusne da će bez problema na tanjuru zamijeniti i popularne faširance, a slobodno ih iskoristite i za fini povrtni burger.

Polpete od graška, kukuruza i sira - sastojci:

  • 300 grama kuhanog graška
  • 100 grama kuhanog kukuruza
  • 100 grama ribanog tvrdog sira po želji (Parmigiano Reggiano, Grana Padano itd.)
  • 100 grama krušnih mrvica
  • 1 manji luk
  • 1 veliko jaje
  • šaka peršinova lišća
  • sol, papar, čili i drugi začini po želji
  • 4 žlice ulja za pečenje

Polpete od graška, kukuruza i sira - priprema:

  1. U blender ili sjeckalicu stavite grašak, kukuruz, luk narezan na četvrtine, peršin i jaje. Usitnite sastojke na veličinu koju želite. Ako volite rahlije polpete, nemojte ih predugo usitnjavati, a ako pak volite guste i zbite, slobodno smjesu razradite dok se svi sastojci ne povežu u jednoličnu smjesu.
  2. Smjesu iz blendera ili sjeckalice premjestite u posudu. Posolite, popaprite i začinite s drugim začinima po svom ukusu. Dodajte naribani sir i dobro promiješajte. Sada pomalo u smjesu počnite dodavati krušne mrvice uz miješanje, sve dok ne osjetite da je smjesa kompaktna i da je možete oblikovati rukama.
  3. Ruke malo navlažite vodom, zagrabite jednu veliku žlicu smjese, oblikujte je u kuglu i zatim dlanovima malo spljoštite. Napravljene polpete položite na tanjur. U dubljoj tavi ili nekoj drugoj zdjeli zagrijte ulje na vatri srednje jačine. Kada je ulje ugrijano, položite polpete u posudu i sa svake strane pržite nekoliko minuta dok se ne stvori lijepa korica. Nakon pečenja polpete položite na tanjur obložen kuhinjskim papirom kako bi se upio višak masnoće.

Dobar tek!

U trendu Uz kavu Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

Ovako pripremljene polpete najbolje pašu uz pire od krumpira. 

Provjerite i naš recept za popečke od tikvica i sira. 

U nastavku možete pronaći još ideja za zdravi ručak. 

Keto pogačice blogerice Helene Pudić Ove pogačice su tako mekane i ukusne, a trebat će vam samo dva sastojka Rolada od povrća i tune blogerice Helene Pudić Ako tražite ideju za zdravi i ukusni ručak, bacite oko na ovu genijalnu roladu bez brašna Ftines pita Jelene Marić Zdrava pita sa sirom od nekoliko sastojaka mogla bi postati omiljeni ručak Pita s tikvicama i zobenim Sa zobenim, tikvicama i brokulom: Recept za zdravu i hrskavu pitu Varivo od mahuna i piletine Zdravo, ukusno i jeftino varivo od mahuna i piletine krijepi dušu u hladnim danima

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još