Polpete od graška najbolje pašu uz pire od krumpira.
Polpete od graška najbolje pašu uz pire od krumpira. (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Fine polpete s graškom, kukuruzom i sirom koje mogu zamijeniti faširance

17-03-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Stručnjaci odavno preporučuju da malo smanjimo unos mesnih specijaliteta i povećamo unos povrća. Uz ove poplete od graška, kukuruza i sira to uistinu neće biti problem. Toliko su ukusne da će bez problema na tanjuru zamijeniti i popularne faširance, a slobodno ih iskoristite i za fini povrtni burger.

Polpete od graška, kukuruza i sira - sastojci:

  • 300 grama kuhanog graška
  • 100 grama kuhanog kukuruza
  • 100 grama ribanog tvrdog sira po želji (Parmigiano Reggiano, Grana Padano itd.)
  • 100 grama krušnih mrvica
  • 1 manji luk
  • 1 veliko jaje
  • šaka peršinova lišća
  • sol, papar, čili i drugi začini po želji
  • 4 žlice ulja za pečenje

Polpete od graška, kukuruza i sira - priprema:

  1. U blender ili sjeckalicu stavite grašak, kukuruz, luk narezan na četvrtine, peršin i jaje. Usitnite sastojke na veličinu koju želite. Ako volite rahlije polpete, nemojte ih predugo usitnjavati, a ako pak volite guste i zbite, slobodno smjesu razradite dok se svi sastojci ne povežu u jednoličnu smjesu.
  2. Smjesu iz blendera ili sjeckalice premjestite u posudu. Posolite, popaprite i začinite s drugim začinima po svom ukusu. Dodajte naribani sir i dobro promiješajte. Sada pomalo u smjesu počnite dodavati krušne mrvice uz miješanje, sve dok ne osjetite da je smjesa kompaktna i da je možete oblikovati rukama.
  3. Ruke malo navlažite vodom, zagrabite jednu veliku žlicu smjese, oblikujte je u kuglu i zatim dlanovima malo spljoštite. Napravljene polpete položite na tanjur. U dubljoj tavi ili nekoj drugoj zdjeli zagrijte ulje na vatri srednje jačine. Kada je ulje ugrijano, položite polpete u posudu i sa svake strane pržite nekoliko minuta dok se ne stvori lijepa korica. Nakon pečenja polpete položite na tanjur obložen kuhinjskim papirom kako bi se upio višak masnoće.

Dobar tek!

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Ovako pripremljene polpete najbolje pašu uz pire od krumpira. 

Provjerite i naš recept za popečke od tikvica i sira. 

U nastavku možete pronaći još ideja za zdravi ručak. 

Keto pogačice blogerice Helene Pudić Ove pogačice su tako mekane i ukusne, a trebat će vam samo dva sastojka Rolada od povrća i tune blogerice Helene Pudić Ako tražite ideju za zdravi i ukusni ručak, bacite oko na ovu genijalnu roladu bez brašna Ftines pita Jelene Marić Zdrava pita sa sirom od nekoliko sastojaka mogla bi postati omiljeni ručak Pita s tikvicama i zobenim Sa zobenim, tikvicama i brokulom: Recept za zdravu i hrskavu pitu Varivo od mahuna i piletine Zdravo, ukusno i jeftino varivo od mahuna i piletine krijepi dušu u hladnim danima

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još