Unutra mekane, izvana hrskave, polpete možete napraviti od bilo kojeg povrća. Sve što trebate je usitniti povrće, dodati jaje kako bi povezalo smjesu, uvaljati ih u krušne mrvice i prepržiti na ulju. Za još zdraviju varijantu možete ih ubaciti u fritezu na vrući zrak ili u pećnicu.
Za vas smo danas pripremili recept za prefinu varijantu ovog jednostavnog i zdravog jela, polpete od brokule i parmezana koje su gotove za manje od 20 minuta.
Sastojci za polpete od brokule i sira:
- 500 g svježe brokule
- 200 g parmezana
- 1 jaje
- Sol, papar, kopar
- Velika žlica kiselog vrhnja
- 150 g krušnih mrvica
- Malo maslinova ulja
Priprema polpeta od brokule i sira:
- Očistite brokulu na male cvjetiće i stavite je kuhati u kipuću posoljenu vodu 10 minuta.
- Ohladite brokulu, prebacite je na dasku za rezanje i usitnite.
- Dodajte jaje, vrhnje, začine, parmezan i krušne mrvice.
- Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci spojili.
- Ostavite sa strane malo krušnih mrvica kako biste mogli uvaljati popečke prije prženja.
- Oblikujte popečke, uvaljajte ih u krušne mrvice i pržite na maslinovu ulju dvije minute sa svake strane ili dok ne dobiju zlatnu boju.
- Poslužite ih kao glavno jelo ili prilog.