Ako još ne znate koje kolače praviti za blagdane, jedna su opcija i božićne zvjezdice s cimetom. Nataša Pralica, koja je na svom blogu objavila recept za taj kolač, napominje da se ne iznenadite ako zvjezdice prvi dan nakon pripreme budu malo tvrđe. Trebate ih spremiti u limenu kutiju ili čak pokriti folijom, a smekšat će se nakon što odstoje.

 

Sastojci za zvjezdice s cimetom:

  • 3 bjelanjka
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 puna žlica mljevenog cimeta
  • 400 g neoljuštenih mljevenih lješnjaka

Priprema zvjezdica s cimetom:

  1. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg.
  2. Šećer u prahu dodajte malo-pomalo brzo miješajući.
  3. Od dobivene smjese odvojite dvije pune žlice, trebat će vam za premazivanje zvjezdica.
  4. Preostale bjelanjke miksajte najmanjom brzinom, postupno dodajte vanilin šećer, cimet i oko 150 grama lješnjaka.
  5. Nastavite mijesiti rukama, dodajte preostale lješnjake.
  6. Površinu posipajte šećerom u prahu i razvaljajte tijesto.
  7. Kalupićima izrežite zvjezdice (olakšajte si umakanjem kalupa u vodu).
  8. Slažite zvjezdice u tepsiju obloženu masnim papirom.
  9. Svaku zvjezdicu premažite bjelanjcima koje ste odvojili i stavili na stranu.
  10. Ako se dio bjelanjka razlije sa strane, obrišite ga s malo vode.
  11. Stavite peći na 140 stupnjeva oko 25 minuta.
  12. Ostavite da se ohlade.
  13. Spremite u limenu kutiju, neka malo odstoje.

Recept za zvjezdice s cimetom, ali i brojne druge recepte možete pronaći na Natašinu blogu.