Tikvice su u sezoni i na raspolaganju za različite kulinarske igre. Ako vam je dosadilo pohati ih na klasičan način, pirjati ih i dodavati umacima za tjesteninu ili rižu, ili puniti mljevenim mesom – imamo za vas novu ideju.
Od tikvica pripremite ukusne popečke, a najbolje od svega, za izradu će vam biti potrebno svega nekoliko sastojaka koji koštaju oko 15-ak kuna.
Sastojci za popečke od tikvica:
- 2 tikvice
- 1 jaje
- 75 grama brašna
- sol i papar po želji
- 2 žlice maslinova ulja
Priprema popečaka od tikvica:
- Tikvice operite, naribajte, posolite i stavite u cjedilo oko deset minuta.
- Istisnite višak vode i prebacite tikvice u veću zdjelu.
- Pomiješajte naribane tikvice s jajem, brašnom, soli i paprom te formirajte popečke.
- Na vrućoj tavi i malo ulja ispecite popečke sa svake strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
- Poslužite s malo kiselog vrhnja i sezonskom salatom po želji.
Savjet
Ako želite, u smjesu prije pečenja možete dodati malo kuhanog kukuruza. Popečci će biti još ukusniji.
Isprobajte i ova fina jela s tikvicama:
Dobar tek!