Polpete od tikvica
Polpete od tikvica (Foto: Getty Images)
Zdravlje & prehrana

Ručak za 15-ak kuna: Fini popečci od tikvica gotovi za čas

31-07-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Tikvice su u sezoni i na raspolaganju za različite kulinarske igre. Ako vam je dosadilo pohati ih na klasičan način, pirjati ih i dodavati umacima za tjesteninu ili rižu, ili puniti mljevenim mesom – imamo za vas novu ideju.

Od tikvica pripremite ukusne popečke, a najbolje od svega, za izradu će vam biti potrebno svega nekoliko sastojaka koji koštaju oko 15-ak kuna.

Sastojci za popečke od tikvica:

  • 2 tikvice
  • 1 jaje
  • 75 grama brašna
  • sol i papar po želji
  • 2 žlice maslinova ulja

Priprema popečaka od tikvica:

  1. Tikvice operite, naribajte, posolite i stavite u cjedilo oko deset minuta.
  2. Istisnite višak vode i prebacite tikvice u veću zdjelu.
  3. Pomiješajte naribane tikvice s jajem, brašnom, soli i paprom te formirajte popečke.
  4. Na vrućoj tavi i malo ulja ispecite popečke sa svake strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
  5. Poslužite s malo kiselog vrhnja i sezonskom salatom po želji.

Savjet

Ako želite, u smjesu prije pečenja možete dodati malo kuhanog kukuruza. Popečci će biti još ukusniji.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Isprobajte i ova fina jela s tikvicama:

Izlivača s tikvicama Obožavamo ovaj ljetni ručak s tikvicama: Smutite, stavite u kalup, zapečete – i to je to

Rolane tikvice Ručak za 30-ak kuna: Recept za slasne rolane tikvice koje planu u trenu

Tortilje s tikvicama i sirom Brze tortilje s tikvicama i sirom koje se mogu jesti za doručak, ručak i večeru

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još