Renoviranje kupaonice može biti zahtjevan, ali i skup projekt. Ipak, uz dobru pripremu i pažljivo planiranje, moguće je stvoriti funkcionalan i estetski ugodan prostor bez probijanja budžeta.

Galerija

Prije nego što započnete s radovima, odvojite vrijeme za detaljno planiranje. Napravite popis svega što želite promijeniti, od velikih stavki poput sanitarija i pločica, do manjih detalja poput rasvjete i dodataka. 

Postoje brojne opcije koje nude dobar omjer cijene i kvalitete. Na primjer, umjesto skupih keramičkih pločica, razmislite o drugim materijalima otpornim na vlagu.

Isto tako, razmislite o korištenju klasičnih, neutralnih boja koje su često jeftinije i jednostavnije za kombiniranje, a kupaonicu možete urediti i u fazama. Primjerice, prvo zamijenite sanitarije, zatim podne obloge, a na kraju zidne pločice i rasvjetu. Na taj način možete rasporediti troškove kroz dulji period i lakše pratiti financijsku situaciju.

Kupanice bez pločica na cijeloj površini Foto: Living4media

Sve su to neki generalni savjeti koji nam mogu pomoći kako bismo uštedjeli, a jedan je korisni savjet podijelila i dizajnerica interijera Mia Krpina na svome profilu na TikToku.

Snimila je video u kojemu kaže da zidovi u kupaonici ne moraju nužno do vrha biti obloženi pločicama.

Jedna od najboljih opcija, ali i daleko najpovoljnija je vodootporni premaz. Pločice su samo unutar tuša, a ostatak zidova je slobodan. Prostorija je tako puno prozračnija, troškovi su manji, a zid može biti obojan bilo kojom tehnikom i bojom.

U komentarima ispod objave napomenula je i da nema problem s vlagom, a brojni su pratitelji komentirali da kupaonica tako izgleda odlično.

Zavirite u galeriju na početku teksta i inspirirajte se idejama u kojima pločice nisu baš preko cijele površine zida. 

Kupanice bez pločica na cijeloj površini Foto: Living4media

Pogledajte kako je bračni par iz Zagreba preuredio svoju kupaonicu staru više od 30 godina.

20 fotodokaza da i male kupaonice mogu biti lijepo uređene

Kako unijeti dašak botaničkog vrta u kupaonicu?