Renovacija kupaonice uvijek je zahtjevan i izazovan posao, a to dobro znaju Anamarija Udovičić Pavlinović i njezin suprug Dario iz Zagreba, koji su potpuno preuredili kupaonicu svoga stana u Makarskoj staru više od 30 godina. Kupaonica sada blista i mnogi joj se dive, pogotovo zlatnim detaljima koji prostoru daju dašak luksuza te pločicama zanimljivog magličasto oblačnog izgleda.

Galerija Renovacija kupaonice stare više od 30 godina u stanu u Makarskoj. - 3 Renovacija kupaonice stare više od 30 godina u stanu u Makarskoj. - 7 Renovacija kupaonice stare više od 30 godina u stanu u Makarskoj. - 6 +7 U tuš su stavili zgodan detalj u obliku prozora koji daje svijetlo i prirodnu izolaciju, a služi i kao polica

Puno smo toga sami radili, od knaufa, stavljanja izolacije, rušenja i štemanja zidova, mijenjanja prozora, itd. Na taj smo način podosta i uštedjeli, dok su majstori ipak bili tu za keramiku, kao i vodoinstalater, koji je velik dio posla napravio zajedno s mojim mužem.

Naravno da su se omakle i neke greškice, za neke stvari smo bili ograničeni u izvedbi zbog stare gradnje, ali u principu smo zadovoljni i sretni što je sve dobro završilo, kaže Anamarija Udovičić Pavlinović iz Zagreba. U kupaonici staroj više od 30 godina, koja se nalazi u njihovu stanu u Makarskoj, neke renovacije prije toga nije ni bilo, tako da je to zapravo bila njezina prva prava adaptacija.

Renovacija kupaonice stare više od 30 godina u stanu u Makarskoj. - 2 Renovirana kupaonica sada ima potpuno drugačiji izgled s daškom luksuza (Foto: Privatne fotografije)

Posla je bilo preko glave jer smo mijenjali apsolutno sve - cijevi, instalacije, sanitarije, pločice, prozore i vrata. Odlučili smo se na kompletnu renovaciju jer je to zaista bilo potrebno, a onda, kada smo se već odlučili na taj potez, htjeli smo od nje izvući maksimum, stoga smo napravili puno bolji i praktičniji raspored. Sada smo cijelu kupaonicu integrirali u jedan povezani prostor, ističe Anamarija.

U niši izrađenoj od knaufa zamislili su ormar u kojemu će biti perilica za rublje, bojler i prostor za pohranu stvari. Ostatak kupaonice povezali su te srušili pregradni zid koji je prije dijelio toalet i umivaonik.

Renovacija kupaonice stare više od 30 godina u stanu u Makarskoj. - 4 U tuš su stavili zgodan detalj u obliku prozora koji daje svijetlo i prirodnu izolaciju, a služi i kao polica (Foto: Privatne fotografije)

Imali smo sasvim drugačiju zamisao za umivaonik, ali to je bila samo jedna od stvari koje nisu išle po planu. Kad su keramičari vidjeli što želimo, slabo im je došlo, mi više nismo imali vremena da sami radimo ili tražimo druge majstore i na kraju smo odustali i kupili gotovi umivaonik.

Bila je to ljubav na prvi pogled i ne mogu reći da mi je previše žao što prva ideja nije urodila plodom, otkriva. Morali su odustati i od ideje walk-in tuša te su stavili tuš s uzdignutom kadicom.

Zbog postojeće vertikale i pada instalacije su morale proći iznad betonske ploče. Štemanje nam je bilo previše riskantno zbog ne baš sjajne gradnje (kako to općenito biva u starim stanovima). Moglo je biti velike štete u stanu ispod nas, pa jednostavno nismo htjeli riskirati, kaže.

Renovacija kupaonice stare više od 30 godina u stanu u Makarskoj. - 6 Kupaonica stara više od 30 godina dobila je potpunu renovaciju i sada izgleda savršeno (Foto: Privatne fotografije)

Walk-in tuš možda nemaju, ali zato su u tuš stavili jako zgodan detalj u obliku prozora koji daje svjetlo i prirodnu izolaciju, a služi i kao polica. Prozor su zaštitili tako da su napravili polimernu hidroizolaciju, na to položili pločice i na kraju silikonirali fugu između pločica i prozora.

Svakako pločica mora biti u padu kako se voda ne bi zadržavala, napominje Anamarija. Zvijezde renovirane kupaonice su i zelenkaste pločice magličasto oblačnog izgleda, kao i tuš i špine zlatne boje kupljene u jednoj povoljnijoj online trgovini. Kupaonici daju dojam luksuznosti, a na njih nisu potrošili previše novca.

Kod nas je još uvijek loša ponuda zlatnih špina. One koje zaista valjaju astronomskih su cijena, a one koje su nam cjenovno bile prihvatljive jednostavno ne vrijede tog novca i estetski su nam bile neprivlačne. Tako da su ovaj tuš i špine bili najbolja opcija s obzirom na cijenu i izgled. Zasad se drže odlično, a kakvima će se pokazati, to ćemo još vidjeti, zaključuje Anamarija Udovičić Pavlinović, velika zaljubljenica u uređenje interijera, a njezin rad možete pratiti na profilu AestheticMagnetic na Instagramu.

Renovacija kupaonice stare više od 30 godina u stanu u Makarskoj. - 10 Tuš i špine zlatne boje kupljene su u jednoj povoljnijoj online trgovini (Foto: Privatne fotografije)

Pogledajte kako je bračni par iz Novalje uredio svoju kuću iz snova nakon 10 godina rada na kruzeru Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 17 Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 19 Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 18 +19 Prekrasna kuća u Novalji s čarobnom terasom i bazenom - 21

I terasa je krasna: Stan u Sesvetama u kojem su modularna kuhinja i preuređena kupaonica baš wow Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 16 Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 14 Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 13 +15 Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju