Uspješni, sretni parovi, čiji je odnos prije svega zdrav, imaju posebnu vezu u kojoj su sigurni da će se uvijek međusobno čuvati i voljeti. Ta je veza sastavljena od, na neki način, sporazuma koje i jedno i drugo poštuju u svakom trenutku.

Iako je svaki par jedinstven, postoje dogovori koji su univerzalni za većinu zdravih odnosa, a ključne dogovore u odnosu najbolje je postići prije braka i tako vezi osigurati dugotrajnost i, još bitnije, kvalitetu.

Naravno da će nam se u nekom trenutku učiniti da nikakve dogovore ne možemo poštivati, međutim, još jedna ključna karakteristika dobrog odnosa je trud. Od nečega što dugo traje u pravilu se ne bi trebalo lako odustajati.

A parovi koji određene dogovore postignu i prije sklapanja braka vjerojatnije će imati odnos koji će trajati. U nastavku pročitajte sedam ključnih obećanja sretnih parova koji im pomažu u održavanju zdravih odnosa na druge staze.

1. Obećanje da će podržavati jedno drugo u ostvarivanju ciljeva.

Kada zacrtamo neki cilj, podrška nam je jako bitna, a još bitnija i posebnija je kada dolazi od osobe do koje nam je najviše stalo.

2. Obećanje da će poželjeti dobrodošlicu prijateljima i članovima obitelji onoga drugoga.

Naravno da se svi ne mogu slagati sa svima, međutim, ako vaš partner/ica ima osobe u svom životu koje voli, najmanje što možete učiniti je poštivati ih.

 

Hrvati priznali: 10 najvećih tajni koje skrivamo od svojih cura i žena

Bitna stvar koju morate napraviti nakon svađe s partnerom

 

3. Obećanje da će prihvatiti međusobne mane.

Kada nekoga volimo, volimo baš svaki njegov dio, bez obzira koliko nas živcirao.Kada vas partner/ica živcira zbog nečega, dobro je sjetiti se svega onoga zbog čega ih volite.

4. Obećanje da će imati razumijevanja za događaje iz prošlosti.

Neke stvari u prošlosti možda nisu nešto čime se možemo pohvaliti, međutim ako o njima otvoreno razgovaramo s partnerom, one nisu nešto što bi trebalo biti predmet svađa u budućnosti.

5. Obećanje da će se fokusirati na pozitivne stvari.

Ponekad je u vezi najlakše fokusirati se na sve ono negativno, posebno ako prolazite kroz neki težak period. Međutim, posebno u takvim trenucima, potrudite se podsjetiti na sve lijepo zbog čega ste u vezi s tom osobom.

Požuda ili ljubav? 15 tvrdnji koje pokazuju da ste našli pravu osobu za sebe

6. Obećanje da će uvijek biti prisutni, ako ne fizički onda srcem i mislima.

Vašeg partnera/icu trebate voljeti i poštivati uvijek, a ne samo kada ste jedno uz drugo. Čak i kada ste razdvojeni na duže vrijeme, svojim ponašanjem trebate pokazati da ih bez obzira na to jednako volite i poštujete.

7. Obećanje da će uvijek poštivati jedno drugo.

Jedno drugo najlakše ćete poštivati ako ste u vašem odnosu iskreni, a rješenje mnogih prolema često leži u jednom kvalitetnom, iskrenom razgovoru.

Uvijek komunicirajte sa svojim partnerom kako bi odnos bio kvalitetan, ne samo kada se dogode određene nesuglasice ili problemi.