Dvije uporne Zagrepčanke, inžinjerka tekstilne tehnologije Ljudmila Pribilović i ekonomistica Maja Žirovčić, ove godine će proslaviti okruglih deset godina postojanja svog zajedničkog brenda Shuz..

Galerija

Bila je 2010. godina kada su ove dvije djevojke, inače i certificirane grafičke dizajnerice, odlučile dosadne bijele platnene tenisice transformirati u originalni i nosivi komad.

Htjele su, kažu, nositi nešto što nitko drugi nema i hodati cestom bez da susretnu još barem nekoliko cura s istom obućom.

(Ni)je za svaku mladenku: Trend koji vjenčanicama daje drugačiju romantičnu notu

Za sve mladenke, kume, sestre, prijateljice...: Pet boja koje će dominirati na vjenčanjima u 2020.

Deset godina kasnije tu istu želju ostvaruju tisućama drugih djevojaka, a deseti rođendan njihovog brenda ih veseli jer je ta brojka potvrda da svoj posao rade jako dobro.

Iza nas je sada već veliko iskustvo u specifičnom području dizajna i zanata, a kada bi govorili o brojkama radi se o više tisuća ručno oslikanih tenisica, govore o svom prvom desetljeću postojanja.

Brend Shuz. u svojoj ponudi trenutno ima tensisice za svaki dan i posebne prigode, narukvice i satenske vezice i mašne.

O takvim rezultatima na početku nisu mogle ni sanjati.

U samim počecima, kada smo većinom mogle uložiti samo svoje vrijeme, vještine i puno truda, ali, nažalost, ne i financije koje smo htjele, moramo priznati da nismo imale velika očekivanja. Čvrsto smo stajale na zemlji i realistično bile svjesne mogućnosti s kojima smo raspolagale.

Ono što jesmo imale je puno motivacije da radimo posao koji volimo i viziju brenda kakav želimo stvoriti. Sada nakon deset godina počele smo se približavati svojim aspiracijama. I dalje je to rast i razvoj. Na njemu svakodnevno radimo, objašnjavaju.

Shuzice su ručno oslikane tenisice iza kojih stoje Maja i Ljudmila - 5 Foto: shuzdesign.hr

Rast i razvoj uključuju i redovito izbacivanje kolekcija prema njihovom dizajnu, ali shuzice je moguće i u potpunosti personalizirati. Njihov dizajn na kraju je samo predložak modela kakve klijentice mogu naručiti, a gotovo svi modeli se u dogovoru još dorađuju i prilagođavaju željama djevojaka koje ih naručuju.

Tako da je baš svaki model unikat jer ima određene personalizirane izmjene u dizajnu. Najčešće su to ilustracije koje se rade po dogovoru, natpisi, kombinacija specifičnih materijala i/ili boja, a ponekad je to kompletno novi dizajn.

Ono što je ljepota i prednost našeg pristupa radu je taj da cure mogu sudjelovati zajedno s nama u procesu stvaranja svojih Shuzica, kažu djevojke.

Svaki par shuzica moguće je u potpunosti personalizirati, a rok za izradu je sedam do deset radnih dana.

Modeli koji su najtraženiji su oni osmišljeni za posebne prigode poput vjenčanja, krizmi, promocija..., ali i oni koji su pokloni za djevojačke, rođendane, godišnjice...

To su većinom modeli koji imaju aplicirane fine materijale - čipku, saten, svilu i perlice i, naravno, oslikani su posebnim bojama za tekstil, objašnjavaju Zagrepčanke koje su poslom posebno pretrpane u sezoni vjenčanja, od travnja sve do studenog.

Shuzice su ručno oslikane tenisice iza kojih stoje Maja i Ljudmila - 19 Foto: shuzdesign.hr

Tada, kažu, postoje i liste čekanja, no srećom, dobro su organizirane pa zahvaljujući svom iskustvu i vještinama, ako se to pokaže potrebnim, mogu i u kratkom roku od tek 24 sata izraditi jedan par shuzica.

Ipak, ako se vidite u ovakvim tenisicama za svoj veliki dan, uvijek je bolja opcija da se javite na vrijeme. Klasični rok za izradu Shuzica je sedam do deset radnih dana, a sve informacije o tome kako doći do svog para vjenčanih (ili nekih drugih) tenisica možete pronaći na njihovoj web stranici ili na društvenim mrežama.

Za proljeće 2020. Maja i Ljudmila planiraju kolekciju ručno oslikanih traper jaknica za vjenčanje.

Djevojke će s vama, ako je potrebno, dogovoriti i dogovor i probu u njihovom studiju u centru Zagreba, a u međuvremenu radit će i na svojim planovima za budućnost jer, kako se vole našaliti, njih dvije imaju "neverending to-do listu".

Njihova lista ciljeva i želja nikad se ne smanjuje i samo se povećava, a jedan od projekata s te liste također će razveseliti buduće mladnke.

Sedam grešaka koje mladenke rade kada traže savršenu vjenčanicu

Ovo proljeće planiramo napraviti kolekciju ručno oslikanih traper jaknica za vjenčanje. Kako su shuzice vrlo poseban, ležeran i neobičan asesoar na vjenčanjima sviđa nam se da u tu priču ubacimo još jedan ne toliko tipičan, cool odjevni predmet, zaključuju.

Shuzice su ručno oslikane tenisice iza kojih stoje Maja i Ljudmila - 16 Foto: shuzdesign.hr