Dvije uporne Zagrepčanke, inžinjerka tekstilne tehnologije Ljudmila Pribilović i ekonomistica Maja Žirovčić, ove godine će proslaviti okruglih deset godina postojanja svog zajedničkog brenda Shuz..

Galerija Shuzice su ručno oslikane tenisice iza kojih stoje Maja i Ljudmila - 15 Shuzice su ručno oslikane tenisice iza kojih stoje Maja i Ljudmila - 3 Shuzice su ručno oslikane tenisice iza kojih stoje Maja i Ljudmila - 2 +12 Odluku da žele raditi drugačije tenisice Ljudima i Maja donijele su prije 10 godina

Bila je 2010. godina kada su ove dvije djevojke, inače i certificirane grafičke dizajnerice, odlučile dosadne bijele platnene tenisice transformirati u originalni i nosivi komad.

Htjele su, kažu, nositi nešto što nitko drugi nema i hodati cestom bez da susretnu još barem nekoliko cura s istom obućom.

Slika nije dostupna (Ni)je za svaku mladenku: Trend koji vjenčanicama daje drugačiju romantičnu notu

Slika nije dostupna Za sve mladenke, kume, sestre, prijateljice...: Pet boja koje će dominirati na vjenčanjima u 2020.

Deset godina kasnije tu istu želju ostvaruju tisućama drugih djevojaka, a deseti rođendan njihovog brenda ih veseli jer je ta brojka potvrda da svoj posao rade jako dobro.

Iza nas je sada već veliko iskustvo u specifičnom području dizajna i zanata, a kada bi govorili o brojkama radi se o više tisuća ručno oslikanih tenisica, govore o svom prvom desetljeću postojanja.

Brend Shuz. u svojoj ponudi trenutno ima tensisice za svaki dan i posebne prigode, narukvice i satenske vezice i mašne.

O takvim rezultatima na početku nisu mogle ni sanjati.

U samim počecima, kada smo većinom mogle uložiti samo svoje vrijeme, vještine i puno truda, ali, nažalost, ne i financije koje smo htjele, moramo priznati da nismo imale velika očekivanja. Čvrsto smo stajale na zemlji i realistično bile svjesne mogućnosti s kojima smo raspolagale.

Ono što jesmo imale je puno motivacije da radimo posao koji volimo i viziju brenda kakav želimo stvoriti. Sada nakon deset godina počele smo se približavati svojim aspiracijama. I dalje je to rast i razvoj. Na njemu svakodnevno radimo, objašnjavaju.

Shuzice su ručno oslikane tenisice iza kojih stoje Maja i Ljudmila - 5 Odluku da žele raditi drugačije tenisice Ljudima i Maja donijele su prije 10 godina (Foto: shuzdesign.hr)

Rast i razvoj uključuju i redovito izbacivanje kolekcija prema njihovom dizajnu, ali shuzice je moguće i u potpunosti personalizirati. Njihov dizajn na kraju je samo predložak modela kakve klijentice mogu naručiti, a gotovo svi modeli se u dogovoru još dorađuju i prilagođavaju željama djevojaka koje ih naručuju.

Tako da je baš svaki model unikat jer ima određene personalizirane izmjene u dizajnu. Najčešće su to ilustracije koje se rade po dogovoru, natpisi, kombinacija specifičnih materijala i/ili boja, a ponekad je to kompletno novi dizajn.

Ono što je ljepota i prednost našeg pristupa radu je taj da cure mogu sudjelovati zajedno s nama u procesu stvaranja svojih Shuzica, kažu djevojke.

Svaki par shuzica moguće je u potpunosti personalizirati, a rok za izradu je sedam do deset radnih dana.

Modeli koji su najtraženiji su oni osmišljeni za posebne prigode poput vjenčanja, krizmi, promocija..., ali i oni koji su pokloni za djevojačke, rođendane, godišnjice...

To su većinom modeli koji imaju aplicirane fine materijale - čipku, saten, svilu i perlice i, naravno, oslikani su posebnim bojama za tekstil, objašnjavaju Zagrepčanke koje su poslom posebno pretrpane u sezoni vjenčanja, od travnja sve do studenog.

Shuzice su ručno oslikane tenisice iza kojih stoje Maja i Ljudmila - 19 Najtraženiji su modeli za posebne prigode (Foto: shuzdesign.hr)

Tada, kažu, postoje i liste čekanja, no srećom, dobro su organizirane pa zahvaljujući svom iskustvu i vještinama, ako se to pokaže potrebnim, mogu i u kratkom roku od tek 24 sata izraditi jedan par shuzica.

Ipak, ako se vidite u ovakvim tenisicama za svoj veliki dan, uvijek je bolja opcija da se javite na vrijeme. Klasični rok za izradu Shuzica je sedam do deset radnih dana, a sve informacije o tome kako doći do svog para vjenčanih (ili nekih drugih) tenisica možete pronaći na njihovoj web stranici ili na društvenim mrežama.

Za proljeće 2020. Maja i Ljudmila planiraju kolekciju ručno oslikanih traper jaknica za vjenčanje.

Djevojke će s vama, ako je potrebno, dogovoriti i dogovor i probu u njihovom studiju u centru Zagreba, a u međuvremenu radit će i na svojim planovima za budućnost jer, kako se vole našaliti, njih dvije imaju "neverending to-do listu".

Njihova lista ciljeva i želja nikad se ne smanjuje i samo se povećava, a jedan od projekata s te liste također će razveseliti buduće mladnke.

Mladenka u vjenčanici Sedam grešaka koje mladenke rade kada traže savršenu vjenčanicu

Ovo proljeće planiramo napraviti kolekciju ručno oslikanih traper jaknica za vjenčanje. Kako su shuzice vrlo poseban, ležeran i neobičan asesoar na vjenčanjima sviđa nam se da u tu priču ubacimo još jedan ne toliko tipičan, cool odjevni predmet, zaključuju.

Shuzice su ručno oslikane tenisice iza kojih stoje Maja i Ljudmila - 16 Ovo proljeće Maja i Ljudmila planiraju napraviti kolekciju ručno oslikanih traper jaknica za vjenčanje (Foto: shuzdesign.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju