Dame starije od 50 godina trebale bi nositi „pristojne“ suknje i haljine s porubom do koljena ili malo ispod njega. Pravilo je to odijevanja koje se slijedilo dugi niz godina. Srećom, ono više ne vrijedi što potvrđuju i ove slavne dame iz naše fotogalerije.

Galerija

Christie Brinkley obožava nositi odjevne komade koje naglašavaju njezinu ženstvenu figuru. Iako je nedavno proslavila 70-i rođendan, ne libi se odijevati mini haljine i suknje.

Baš i kao i u danima najveće slave u osamdesetim godinama prošlog stoljeća kada je krasila naslovnicu Sports Illustrateda i drugih sličnih magazina američka manekenka i poduzetnica i dalje oduzima dah – bez obzira nosi li traperice ili kratku haljinu.

Christie Brinkley, 70, u mini haljini u New Yorku 2017. Foto: Profimedia

Mini haljina obilježila je život i karijeru Sharon Stone. Bijeli model kostimografkinje Ellen Mirojnick koji je glumica nosila u filmu Sirove strasti iz 1993. godine, katapultirao ju je u središte svjetskog interesa.

Američka glumica ne odriče se ovoga komada ni tri desetljeća kasnije – i dalje ga rado nosi na crvenom tepihu i pozornici.

Sharon Stone izgledala je fantastično na dodjeli nagrada GQ 2019. godine Foto: Profimedia

Ljubiteljica mini komada je i američka dizajnerica kineskih korijena Vera Wang koja najradije nosi vlastite kreacije. Samouvjereno pozira u mikro haljinama i minicama te cipelama visokih potpetica i sa 74 godine.

Koje to slavne žene nose mini suknje i haljine i u trećoj životnoj dobi, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Vera Wang, 74, na dodjeli nagrada CDFA 2022. godine Foto: Profimedia

Izgledaju bolje nego ikad prije: Slavne dame koje plijene pažnju u trećoj životnoj dobi

10 slavnih žena iznad 50 koje imaju stil za čistu peticu