Potpuni užitak tijekom seksualnog odnosa ono je što je lako postići ako poznajemo svoje i partnerovo tijelo, a jedno otkriće tu bi vam itekako moglo biti od pomoći. Za G-točku već odavno svi znamo, ali što je A-točka i kako ju pronaći?

A-točka jedna je od manje poznatih erogenih zona. Iznimno je osjetljiva i izaziva snažan seksualni odgovor kada ju se stimulira. Nalazi se iznad mjehura i uz prednji dio vrata maternice.

Budući da se nalazi neposredno iza G-točke, često se misli da je A-točka njezin produžetak, međutim, priznata seksologinja Kiana Reeves objasnila je da je G-točka manja, specifična točka zadovoljstva, dok je A-točka više općenito područje gdje se zadovoljstvo može doživjeti nakon stimulacije.

Reeves je objasnila da pobuđivanje A-točke može dati ideju o tome kako vaše tijelo reagira kada se stimulira ta određena točka užitka. Ovo seksualno istraživanje ne samo da vam može pomoći da otkrijete više o sebi i o tome što volite, a što ne, već vam također može pomoći da bolje iskoristite svoju erotsku energiju.

Stimulacija A-točke često rezultira iskustvom orgazma koji se ne može postići stimulacijom vagine ili klitorisa.

Kako stimulirati A-točku?

Prema Reeves, spora i nježna penetracija točno je ono što će potaknuti A-točku. Podizanje nogu u doggy stilu ili misionarskim seks položajima može pomoći u dosezanju A-točke.

Pokušajte podići koljena na prsa, podmetnuti jastuk ispod stražnjice ili omotati noge oko partnerovih leđa. Ovo će nenamjerno usmjeriti partnera u pokret prema gore, što je ono što želite s obzirom na lokaciju A-točke.

Slično tome, ako vodite ljubav doggy stilom, pobrinite se da je vaš partner pod višim kutom od vas. Možete pokušati podići jednu nogu i omotati je oko partnerovog bedra ako ste sagnuti nad namještajem ili se oslanjate na jastuke radi ravnoteže, ili jednostavno pomaknite kukove prema gore i natrag.

Kao i u svemu drugom tijekom partnerske igre, i ovdje je ključna snažna komunikacija i povjerenje; s ljubavlju recite svom partneru kako mogu prilagoditi svoj položaj da dosegnu vašu A-točku, i vjerujte, oboje ćete doživjeti veće seksualno zadovoljstvo u trenu.

Ovih pet rečenica žene žele čuti tijekom seksa

Pet zanemarenih točaka na tijelu koje jamče najbolji orgazam