Modni divovi Prada i Adidas najavili su suradnju koja će spojiti dizajn tih dvaju slavnih modnih brendova, a prva kolekcija obuće bit će predstavljena u prosincu.

Svoj specijalni projekt, kako su ga nazvali, Prada i Adidas najavili su objavom na Instagramu uz fotografiju vrećice s Pradinim logom u kojoj se nalaze dvije Adidasove kutije za obuću.

Suradnja će započeti predstavljanjem dvaju stilova obuće u prosincu, a nastavit će se u 2020. godini s kolekcijom obuće za jedrenje koja će biti dio Pradine linije sportske obuće Luna Rossa. Limitirana kolekcija bit će izrađena u Pradinim pogonima u Italiji.

Prada i adidas najavili su suradnju, a prva kolekcija obuće bit će predstavljena u prosincu

Njemačkom gigantu Adidasu suradnja s velikim modnim imenima nije strana, a njihove prijašnje suradnje uključuju one sa Stellom McCartney, Rickom Owensom, Rafom Simonsom i linijom Yeezy Kanyea Westa.

Posljednjih godina luksuzna talijanska modna kuća Prada proširila je svoju ponudu sportskih modela dizajniravši nove modele tenisica iz linije Cloudbust i Prada Block, a prošle godine obnovila je svoju liniju sportske odjeće i obuće, Luna Rossa.

Domišljati ljubitelji Pradina i Adidasova dizajna smislili su i naziv za zajedničku kolekciju – Pradidas. Iako taj naziv nije službeni, uopće ne zvuči loše i ne sumnjamo da će ga mnogi koristiti.

Jennifer Lopez: Tenisice u kojima se osjećate kao da nemate ništa na nogama

Dakle, Adidas i Prada postat će tim... Znate što je još postalo bolje kada su se Nijemci i Talijani ujedinili? Lamborghini! jedan je od brojnih komentara na društvenim mrežama koji govori o tome koliko je ta modna suradnja dobra i uzbudljiva stvar.

Cilj je tog partnerstva istražiti veliko prostranstvo baštine, tehnologije i inovacije. I iskušati konvencionalnu mudrost kroz neočekivane strategije. Nova vizija vuče inspiraciju iz bogatih nasljeđa obaju brendova kako bismo redizajnirali bezvremenske ikone te daje novu moć njihovoj stalnoj težnji za inovacijama, izjavio je glasnogovornik.