Sve što vam treba već vjerojatno imate doma – jaja, brašno, mlijeko i malo kakaa – a rezultat je desert koji će nestati brže nego što se ohladi, a možda ćete ga prepoznati po zanimljivom imenu – Brzi Gonzales.
U nastavku je recept.
Brzi Gonzales - sastojci:
za biskvit:
- 3 jaja
- 14 žlica šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 150 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- 15 žlica glatkog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
za preljev:
- 20 žlica mlijeka (može čokoladno ili pak voda po originalnom receptu)
- 10 žlica šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 125 g margarina ili maslaca
- 2–3 žlice kakaa u prahu
Brzi Gonzales - priprema:
- U većoj zdjeli pjenasto izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer dok ne postanu svijetla i kremasta. Dodaj ulje, mlijeko, prosijano brašno s praškom za pecivo i lagano promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Kalup premažite maslacem i pospite brašnom, pa u njega ulijte pripremljeno tijesto. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe čista.
- Dok se kolač peče, u loncu zagrijte sve sastojke za preljev, uz stalno miješanje, dok se maslac ne otopi i sve poveže u glatku smjesu.
- Pečeni kolač odmah narežite na kocke i, dok je još vruć, prelijte preljev tako da prodre između kockica.
- Pustite da se potpuno ohladi, a zatim po želji pospite kokosom.
Dobar tek!

Provjerite još ideja za brze kolače:
Ovaj nas kolač podsjeća na čupavce pa s vama dijelimo i naš recept za ovaj provjereni klasik, koji ne moramo pripremati samo za blagdane.
Provjerite i naš popis recepata s kokosom.
Ako tražite još recepata za brze i jednostavne kolače, inspirirajte se našim popisom recepata od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!