U nedjelju se održao četvrti i zadnji dan obilježavanja platinastog jubileja kraljice Elizabete II. Sama kraljica pojavila se na balkonu Buckinghamske palače kako bi pozdravila okupljenje povofom njezinih 70 godina na prijestolju.

Galerija

Odjevena u zeleno, kraljica je na balkon izašla u pratnji princa Charlesa i Williama uz kojeg su bili i djeca i supruga, vojvotkinja Catherine Middleton koji je posljednji dan proslave zablistala u izdanju boje fuksije.

Vojvotkinja je za ovu prigodu odabrala po mjeri rađenu ružičastu haljinu dizajnerice Stelle McCartney. Elegantna haljina dugih rukava istaknula je vojvotkinjin struk, dok se u donjem dijelu blago širila u A-kroj. Haljinu krase nabrani detalji i balon rukavi.

Catherine Middleton na proslavi kraljičinog jubileja - 2 Foto: Afp

Za ovu prigodu vojvotkinja je raspustila kosu, a nakit je svela na minimun noseći tek dijamantne naušnice.

Tijekom četverodnevne proslave vojvotkinja je izmjenjivala kreacije u nježnim, pastelnim nijansama i one u upečatljivijim bojama.

Prvi dan pojavila se u nenametljivoj sako-haljini Alexandera McQueena boje slonovače.

Vojvotkinja u haljini Alexandra McQueena Foto: Afp

Uslijedila je blijedožuta haljina dizajnerice Emilije Wickstead.

Žuto izdanje vojvotkinje Catherine Middleton Foto: Afp

Nakon toga uslijedio je upečatljiviji odabir barem kada je u pitanju boja i vojvotkinja je zablistala u narančastom kaputu modne kuće Eponine.

Catherine Middleton u narančastom kaputu Foto: Profimedia

Za koncert na kojem su nastupali legendarni britanski glazbenici poput Eltona Johna reciklirala je elegantnu haljinu brenda Self-Portrait koja je sastavljena od sakoa s podesivim remenom i plisirane suknje s čipkastim porubom.

Ovu haljinu nosila je i u rujnu prošle godine na prijemu u Kensingtonskoj palači.


Iako su mnogi komentatori na društvenim mrežama posljednje izdanje vojvotkinje proglasili i najboljim, ima i onih koji imaju druge favorite. U našoj anketi i vi nam možete reći koje od pet izdanja vojvotkinje Catherine Middleton vam je najbolje.