Pravim slastičarskim remek-djelom Marija Varga, kojoj je slastičarstvo hobi, iznenadila je za rođendan svoju sestru Kristinu Kruhak. Izradila je za nju tortu u obliku Chanelove torbice koja je oduševila slavljenicu, ali i nas.

Torbe su mnogim ženama slaba točka, pa ima li boljeg izbora za rođendansku tortu od one u obliku torbice! A kada je na dar dobijete od posebno drage osobe, onda je torta još draža i slađa. Kristinu Kruhak jednom takvom jedinstvenom i impresivnom tortom za rođendan je iznenadila njezina sestra Marija Varga, samouka slastičarka kojoj je pečenje kolača i torti hobi. No iz toga kako njezine torte izgledaju lako bi se moglo zaključiti da je profesionalka.

Marija je za Kristinu izradila tortu u obliku crne Chanelove torbice sa zlatnim detaljima, i to u pravim dimenzijama Chanel medium torbice. A i sama torba od tamne čokolade i naranče, Kristinine omiljene kombinacije, izgleda kao da je prava. Marija je savršeno vješto izradila i detalje poput Chanelova loga i remena torbe ukrašenog zlatnim lancem.

Torta se sastoji od tri sloja čokoladnog biskvita, šest slojeva kreme od naranče i tri sloja čokoladne kreme. Svi su ukrasi ručno rađeni od fondana (ticino mase), uključujući remen, logo, prostirku na pladnju i ružu.

Fondan je bojen gel bojama, a za izradu zlatnih dijelova koristila sam zlatni dust. Za oblikovanje svih dijelova fondana (tako i loga) koristila sam alat za obradu fondana i šećernih masa, opisuje Marija koja fotografije svojih čudesnih slastičarskih delicija dijeli i na Facebook stranici Cakeolina. Torta u obliku torbe bila je savršen izbor za njezinu sestru, koja i inače jako voli torbe, ali i ne samo zato.

Fondant masa: Najlakši recept od dva sastojka gotov u dvije minute

Torta slastičarke iz Križevaca oduševila šminkericu najljepših žena na svijetu

Ovogodišnja torta posebno je dobro odabrana jer moja profesija dosta trpi zbog pandemije i ne mogu normalo raditi, tako da je i čokoladna Chanelova torba dobra zamjena za pravu, kaže Kristina, koja radi kao konferencijska prevoditeljica. Sestra je svake godine za rođendan iznenadi s tortom, pa je tako prije dvije godine za nju napravila tortu sa slušalicama za simultano prevođenje s Kristininim inicijalima, a prije tri godine tortu u obliku kupole od tamne čokolade i naranče.

Najbolje mi je to što sama izrađuje kalupe za sve i ima nevjerojatno puno strpljenja, ističe Kristina pa otkriva kako joj sestra uvijek skriva kakvu će tortu napraviti.

Zabranjeno mi je dolaziti kod nje dok pravi tortu, sa smiješkom kaže.