Galerija
+6
Sastojci:
- 450 g sljezovih kolačića (marshmallow)
- 1 kg šećera
- 4 žlice vode
Postupak:
1. U vatrostalnu zdjelu stavite sljezove kolačiće te dodajte dvije žlice vode.
2. Zdjelu stavite u mikrovalnu pećnicu i grijte je 30 sekundi.
3. Izvadite zdjelu, izmiješajte smjesu te vratite u mikrovalnu na još 30 sekundi.
Želite li obojiti fondant smjesu, podijelite je u više kugli te u svaku smjesu dodajte jestivu boju po želji.
4. Kada su se kolačići potpuno otopili u smjesu dodajte polovicu šećera u prahu te ga dobro umiješajte.
5. Dodajte još dvije žlice vode i ostatak šećera te ponovno miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
6. Maslacem ili margarinom namastite ruke i radnu površinu te smjesu istresite iz posude i rukama je par puta zamijesite u kuglu, kao da mijesite tijesto i vaša fondant smjesa je gotova.
Savjeti:
- Umjesto u mikrovalnoj, sljezove kolačiće možete otopiti i na pari.
- Želite li smjesi dati aromu, u otopljene sljezove kolačiće dodajte žličicu ekstrakta vanilije.
- Želite li obojiti smjesu, podijelite je u više kugli te u svaku smjesu dodajte jestivu boju po želji.
- Smjesu možete miješati rukama, ali i mikserom, s nastavkom za tijesto.
- Želite li smjesu spremiti za kasnije, omotajte je u plastičnu foliju i spremite u hladnjak te prije korištenja ostavite da odstoji dok ne postane mekša.
Želite li tortu ili kolač ukrasiti zanimljivim detaljima, donosimo postupak izrade cvijeta od fondant li ticino mase te nekoliko kreativnih ideja.
Torte ukrašene fondant masom (Foto: Stockfood)