Pravim slastičarskim remek-djelom Marija Varga, kojoj je slastičarstvo hobi, iznenadila je za rođendan svoju sestru Kristinu Kruhak. Izradila je za nju tortu u obliku Chanelove torbice koja je oduševila slavljenicu, ali i nas.

Torbe su mnogim ženama slaba točka, pa ima li boljeg izbora za rođendansku tortu od one u obliku torbice! A kada je na dar dobijete od posebno drage osobe, onda je torta još draža i slađa. Kristinu Kruhak jednom takvom jedinstvenom i impresivnom tortom za rođendan je iznenadila njezina sestra Marija Varga, samouka slastičarka kojoj je pečenje kolača i torti hobi. No iz toga kako njezine torte izgledaju lako bi se moglo zaključiti da je profesionalka.

Marija je za Kristinu izradila tortu u obliku crne Chanelove torbice sa zlatnim detaljima, i to u pravim dimenzijama Chanel medium torbice. A i sama torba od tamne čokolade i naranče, Kristinine omiljene kombinacije, izgleda kao da je prava. Marija je savršeno vješto izradila i detalje poput Chanelova loga i remena torbe ukrašenog zlatnim lancem.

Torta se sastoji od tri sloja čokoladnog biskvita, šest slojeva kreme od naranče i tri sloja čokoladne kreme. Svi su ukrasi ručno rađeni od fondana (ticino mase), uključujući remen, logo, prostirku na pladnju i ružu.

Fondan je bojen gel bojama, a za izradu zlatnih dijelova koristila sam zlatni dust. Za oblikovanje svih dijelova fondana (tako i loga) koristila sam alat za obradu fondana i šećernih masa, opisuje Marija koja fotografije svojih čudesnih slastičarskih delicija dijeli i na Facebook stranici Cakeolina. Torta u obliku torbe bila je savršen izbor za njezinu sestru, koja i inače jako voli torbe, ali i ne samo zato.

Torte s fondant masom - 9 Fondant masa: Najlakši recept od dva sastojka gotov u dvije minute

Slika nije dostupna Torta slastičarke iz Križevaca oduševila šminkericu najljepših žena na svijetu

Ovogodišnja torta posebno je dobro odabrana jer moja profesija dosta trpi zbog pandemije i ne mogu normalo raditi, tako da je i čokoladna Chanelova torba dobra zamjena za pravu, kaže Kristina, koja radi kao konferencijska prevoditeljica. Sestra je svake godine za rođendan iznenadi s tortom, pa je tako prije dvije godine za nju napravila tortu sa slušalicama za simultano prevođenje s Kristininim inicijalima, a prije tri godine tortu u obliku kupole od tamne čokolade i naranče.

Najbolje mi je to što sama izrađuje kalupe za sve i ima nevjerojatno puno strpljenja, ističe Kristina pa otkriva kako joj sestra uvijek skriva kakvu će tortu napraviti.

Zabranjeno mi je dolaziti kod nje dok pravi tortu, sa smiješkom kaže.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju