Proljeće je godišnje doba u kojem se mnogi odlučuju na promjene. Jedna od najlakših promjena je promjena boje kose. Međutim, mogućnosti je mnogo pa se i donošenje jedne ovako jednostavne odluke zna zakomplicirati.

Ako i sami spadate u skupinu onih koji nakon hladne zime žele osvježiti svoju kosu za nadolazeće toplije razdoblje godine, možda vam kao inspiracija posluže nijanse koje smo izdvojili u nastavku.

Nikolina Perković iz Studija Nikas s nama je, naime, podijelila tri najtraženije boje za kosu u njezinom salonu. Kako nam je objasnila, s dolaskom toplijeg vremena, žene više ne žele biti preplave i prehladne nego žele toplije, mirnije i prirodnije boje.

"Buttercream" plavuša: Kombinacija idealna za prve pramenove i sve koji žele osvježenje

Treba vam poticaj? Šest velikih promjena frizura u poznatom salonu kao izvor inspiracije

A najtraženije boje su:

1. Buttery blond

Kako nam je objasnila Nikolina, klijentice i dalje žele biti plave, ali ne žele biti hladne i sive.

Ne žele biti preplave, nego baš bež. Radi se o mirnijoj plavoj nijansi. To je nešto kao buttery blonde. Možda su se čak i zasitile sive i hladne nijanse, a ova ima mrvicu topline i djeluje jako prirodno. Obično na pramenove stavljamo preljev u tom tonu, objasnila je Nikolina.

2. Sve nijanse tople smeđe

Ono što je Nikolina primijetila je odmak od hladnih tonova i u ovom slučaju.

Zimi smo imali dosta potražnje za hladnom smeđom, a sada smo se pomaknuli u natur, prema toploj smeđoj boji, toploj u smislu nijanse čokolade, cimeta, kestena...

Tražene su čokoladne nijanse s laganim prelaskom prema vrhovima u boju karamele. Kad imamo svjetlije vrhove, na korijen stavljamo natur ili čokoladnu nijansu, a vrhove prelijemo bojom karamele. Sve je prirodno, toplo i mekano djeluje na lice, jako je svježe i lako za održavanje, kaže Nikolina.

3. Upečatljiva bakrena

Nikolina je u svom frizerskom studiju u zadnje vrijeme, kaže, imala dosta promjena u izrazitu i smjelu bakrenu boju što je, dodaje, super, pogotovo za žene svjetlijeg tena s plavim ili zelenim očima.

Imamo dosta potražnje i za ginger nijansom koja je recimo imitacija prirodno crvenih ljudi pa sve do boje marelice. Kod bojanja u boju marelice pri vrhovima stavljamo drugi preljev gdje ima primjesa roskastog pa to sve skupa izgleda jako zanimljivo,
zaključila je Nikolina.