Proljeće je godišnje doba u kojem se mnogi odlučuju na promjene. Jedna od najlakših promjena je promjena boje kose. Međutim, mogućnosti je mnogo pa se i donošenje jedne ovako jednostavne odluke zna zakomplicirati.

Ako i sami spadate u skupinu onih koji nakon hladne zime žele osvježiti svoju kosu za nadolazeće toplije razdoblje godine, možda vam kao inspiracija posluže nijanse koje smo izdvojili u nastavku.

Nikolina Perković iz Studija Nikas s nama je, naime, podijelila tri najtraženije boje za kosu u njezinom salonu. Kako nam je objasnila, s dolaskom toplijeg vremena, žene više ne žele biti preplave i prehladne nego žele toplije, mirnije i prirodnije boje.

'Buutercream' plava boja za kosu "Buttercream" plavuša: Kombinacija idealna za prve pramenove i sve koji žele osvježenje

Slika nije dostupna Treba vam poticaj? Šest velikih promjena frizura u poznatom salonu kao izvor inspiracije

A najtraženije boje su:

1. Buttery blond

Kako nam je objasnila Nikolina, klijentice i dalje žele biti plave, ali ne žele biti hladne i sive.

Ne žele biti preplave, nego baš bež. Radi se o mirnijoj plavoj nijansi. To je nešto kao buttery blonde. Možda su se čak i zasitile sive i hladne nijanse, a ova ima mrvicu topline i djeluje jako prirodno. Obično na pramenove stavljamo preljev u tom tonu, objasnila je Nikolina.

2. Sve nijanse tople smeđe

Ono što je Nikolina primijetila je odmak od hladnih tonova i u ovom slučaju.

Zimi smo imali dosta potražnje za hladnom smeđom, a sada smo se pomaknuli u natur, prema toploj smeđoj boji, toploj u smislu nijanse čokolade, cimeta, kestena...

Tražene su čokoladne nijanse s laganim prelaskom prema vrhovima u boju karamele. Kad imamo svjetlije vrhove, na korijen stavljamo natur ili čokoladnu nijansu, a vrhove prelijemo bojom karamele. Sve je prirodno, toplo i mekano djeluje na lice, jako je svježe i lako za održavanje, kaže Nikolina.

3. Upečatljiva bakrena

Nikolina je u svom frizerskom studiju u zadnje vrijeme, kaže, imala dosta promjena u izrazitu i smjelu bakrenu boju što je, dodaje, super, pogotovo za žene svjetlijeg tena s plavim ili zelenim očima.

Imamo dosta potražnje i za ginger nijansom koja je recimo imitacija prirodno crvenih ljudi pa sve do boje marelice. Kod bojanja u boju marelice pri vrhovima stavljamo drugi preljev gdje ima primjesa roskastog pa to sve skupa izgleda jako zanimljivo,
zaključila je Nikolina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju