Kaže se da žene mijenjaju frizuru kad se u njihovom životu događaju neke velike promjene, a to je tvrdnja s kojom se slaže i frizerska Nikolina Perković.

Mišljenja je i da su veće promjene frizura trenutno još učestalije nego prije jer su svi dugo bili zaključani, radili od doma i usput su donosili neke velike odluke - od onih da će živjeti zdravije do onih da će mijenjati boju ili dužinu kose.

A svaka ta promjena, pa i promjena frizure, smatra Nikolina, znači "idem dalje, jedno poglavlje je gotovo i sad idem dalje".

Charlize Theron Inspiracija za šišanje: 20 najboljih bob-frizura svih vremena po odabiru Voguea

Tako i u njezin frizerski studio dolaze žene koje su odlučile napraviti korak dalje, a prvi korak kada sjednu na stolicu u salonu je objašnjenje što će promjena frizure koju priželjkuju značiti. 

U smislu ako žele biti ekstra plave, hladne, koliko često će morati dolaziti na bojanje, kakvu njegu će morati koristiti.

U slučaju da idu u tamno smeđe ili bakreno uvijek ih savjetujemo kako to održavati, koliko često popunjavati boju da se ustabili. Jer kad se ide iz svjetlije u nešto tamnije nijasne potrebna su barem tri farbanja da se pigment ustabili.

Uvijek ih upoznamo s tim posljedicama, a ako su one spremne, mi smo još spremniji, kaže kroz smijeh Nikolina.

Slika nije dostupna Moć običnog razdjeljka: 10 primjera kako u jednom potezu možete osvježiti lice (i frizuru)

Dodaje i da žene u većini slučajeva ipak dolaze u potpunosti spremne i pripremljene.

Te sve velike promjene frizura se kuhaju u glavi jedno vrijeme tako da žene zapravo spremaju u neki folder te fotografije i boje koje im se sviđaju i to se polako taloži.

Kad one dođu u salon zapravo su već spremne tako da je pola posla već obavljeno, kaže Nikolina i dodaje da se velike promjene frizura nikad ne rade na prepad ili kad netko nije sto posto siguran.

Mi tada procijenimo je li to neka trenutna ili stvarna želja. Kad vidimo da je osoba pola-pola ipak to prolongiramo,
kaže Nikolina.

Klijentice uvijek upoznamo s posljedicama promjene, a ako su one spremne, mi smo još spremniji.

--Nikolina Perković

Na pitanje kakve promjene žene najčešće traže, odgovara da nekog pravila zapravo i nema. Mijenjaju i boju i dužinu kose, ali i jedno i drugo.

Ponovila je još jednom kako je mišljenja da je trenutni veliki boom kada su u pitanju promjene frizura posljedica lockdowna i unutarnjih razmišljanja o raznim promjenama.

I jednostavno su krenule s promjenom kose, zaključuje  Nikolina iz Frizerskog studija Nikas.

Slika nije dostupna "Šiške-zavjese": 20 fotografija slavnih žena koje bi vas mogle potaknuti na promjenu

U našoj galeriji pogledajte samo mali dio velikih promjena koje su u posljednje vrijeme napravile i njezine klijentice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju