Ljeto nije samo sezona sunca, mora, kupanja i vrućina, već i dosadnih i neumornih komaraca. Ljetne večeri tako se vrlo brzo mogu pretvoriti u festival zujanja, a koliko god se zaštitili, ubod je nekad nemoguće izbjeći.

Ubod komarca sasvim je sigurno jedno od najneugodnijih i najiritantnijih iskustava na koži, a svrbež koji se sve više širi jedan je od zaštitnih znakova ljeta kojih bismo se voljeli riješiti.

Neki sastojci iz doma zaista učinkovito tjeraju komarce, ali ponekad se ne uspijemo obraniti i natečeno i crveno mjesto uboda baš nam jako smeta.

TikTok je riznica praktičnih savjeta pa smo pronašli jedan zgodan trik koji zaista radi i uz jednostavan predmet koji svi imamo kod kuće, lako se možemo riješiti neugodnog svrbeža.

Korisnica nadimka mommylifesquad otkrila je vrlo jednostavan i brz način na koji možete umiriti širenje svrbeža, a sve što vam je potrebno su jedna žlica i topla voda.

Običnu jušnu žlicu stavite pod vruću, ali nikako ne kipuću vodu jer ne želite opekotine i prislonite nekoliko sekundi na mjesto uboda.

 

 

Toplina će ublažiti svrbež jer protein koji komarci ubrizgavaju pod kožu kako bi spriječili zgrušavanje krvi ono je što uzrokuje svrbež, ali ne može preživjeti na umjereno visokim razinama topline.

Iskušajte i uvjerite se sami, a probajte i ostale prirodne pomagače koji brzo uklanjaju svrbež i crvenilo nakon uboda komarca.

Stvarno radi: Sastojak iz doma koji učinkovito tjera komarce

Sedam biljaka koje će otjerati i najtvrdoglavije komarce