Ljetne večeri uvijek su posebne, a jedina sitnica koja ih može pokvariti jest zujanje i bockanje dosadnih komaraca.

Ponekad su toliko uporni da je uživanje na otvorenom jednostavno nemoguće. U nekim dijelovima Hrvatske ne pomažu čak ni spirale, razni sprejevi niti tretmani suzbijanja ličinki, stoga je svaki savjet kako se riješiti komaraca dobrodošao.

Jedan od rijetkih trikova koji stvarno radi je izgaranje crne kave. Neugodni miris koji nastaje izgaranjem tjera komarce, a ovaj je način istovremeno jeftin i efikasan i prirodan. Stoga smo krenuli u potragu za još prirodnih načina na koje možemo otjerati komarce, a jedan vam donosimo u nastavku.

Radi se o – naranči.

Sve što trebate za instalaciju koja tjera komarce su dva drvena štapića, jedna veća naranča i mala cvijeća (lučica). Ovaj je trik na svom profilu na Facebooku podijelila jedna korisnica ove društvene mreže i oduševila svoje pratitelje.

Prepolovila je naranču, na donju polovicu stavila dva drvena štapića i poklopila s gornjom polovicom naranče. U sredinu je postavila lučicu i zapalila je, a miris citrusa je učinkovito otjerao komarce.

Osim toga, ova prirodna instalacija za komarce izgleda doista efektno, a miris je ugodan, za razliku od paljenja crne kave, stoga ništa ne košta isprobati ovaj trik sljedeći put kad s ekipom sjednete na terasu.

  Svrbež prođe u trenu: Trik za smirivanje uboda komarca koji provjereno djeluje Stvarno radi: Sastojak iz doma koji učinkovito tjera komarce Sedam biljaka koje će otjerati i najtvrdoglavije komarce