Topao rujanski dan mnogi su iskoristili za šoping, susret s prijateljima, ali i rekreaciju u zelenim gradskim oazama. Zagrebačko jezero Jarun i ovoga je vikenda bio sjajno mjesto za uživanje u laganoj fizičkoj aktivnosti na otvorenom.

Galerija

Istraživanja su pokazala da redovita fizička aktivnost može uvelike unaprijediti ljudsko zdravlje i smanjiti negativne posljedice sjedilačkog načina života kojemu je izložen sve veći broj ljudi.

I sat vremena umjerene fizičke aktivnosti može napraviti čuda za naše fizičko i mentalno zdravlje. Zna to i ova plavokosa dama snimljena uz jezero Jarun koja je slobodno vrijeme iskoristila za trčanje uz zagrebačko more.

Na što uistinu treba paziti prilikom vježbanja tijekom velikih vrućina?

Fitness izazov s društvenih mreža koji mogu završiti tek rijetki

Za ovu fizičku aktivnost odabrala je sportski grudnjak i kratke hlačice, a na nogama je nosila par tenisica idealnih za trčanje. Oči je zaštitila sunčanim naočalama i šilt kapom bez tjemenice, a u ušima je imala utaknute bežične slušalice jer trčati je lakše uz pjesme omiljenih izvođača.

Po njezinom fit tijelu i isklesanim trbušnjacima vidljivo je da nikada ne preskače trening. Ujedno riječ je o prizoru koji predstavlja najbolju motivaciju za povratak u vježbačku rutinu nakon godišnjih odmora.

Najbolja inspiracija za vježbanje Foto: Goran Stanzl/Pixsell