Znakovi horoskopa grupirani su u četiri elementa: vatru, zemlju, zrak i vodu. Prema drevnim vjerovanjima to su temeljni elementi koji čine svemir i sve što nas okružuje, ali isto tako i unutarnji svijet ljudi. U nastavku doznajte što vaš element zodijaka otkriva o vama.

 

Vatreni znakovi: ovan (Mars), lav (Sunce) i strijelac (Jupiter)

Odvažni, produhovljeni, strastveni, bistri, intenzivni i sa žicom za umjetnost – takva su tri horoskopska znaka, ovan, lav i strijelac, koja pripadaju elementu vatre. Vatreni znakovi poznati su po svojem samopouzdanju, naročito u izazovnim i teškim situacijama. Dobro funkcioniraju pod pritiskom, hrabri su i neovisni. Puni su optimizma i hrabrosti koja potiče na akciju.

Odnosi s drugima

Ovan, lav i strijelac u kombinaciji stvaraju iskre. Vatreni znakovi izvrsno funkcioniraju kao prijatelji, partneri ili u bilo kojoj drugoj vrsti odnosa. Ovi horoskopski znakovi imaju avanturističke, energične odnose ispunjene strašću - i ne boje se sukoba. Štoviše, možda će raspravu, koju bi neki vidjeli kao svađu, smatrati baš uzbudljivom.

Znakovi elementa vatre njeguju zajednicu kroz grupne projekte, gdje preuzimaju vodstvo i inspiriraju druge na djelovanje.

Najvažnije vrijednosti

Vatreni znakovi ponose se svojom spontanošću. Voljni su riskirati kada je riječ o financijama, poslovnim pothvatima i projektima. To je zato jer duboko cijene ono prema čemu osjećaju strast i entuzijazam. Često cijene hrabrost kod sebe i drugih.

I u kupovini znaju biti impulzivni te skloni razbacivanju novcem, na što bi ipak trebali malo pripaziti.

Briga o sebi

Vatreni znakovi najbolje brinu o sebi kroz improviziranu kreativnost. Izvadit će boje i stvoriti nešto živahno i apstraktno. Uživaju i u natjecateljskim sportovima, čak i ako se bore sami protiv sebe, odnosno u nadmašivanju vlastitog rekorda. Vatreni znakovi u životu napreduju instinktivnim djelovanjem. Logorska vatra ili plamen svijeće za njih su izvrstan način opuštanja. Za njih je savjet da jednostavno prate ono što ih čini sretnima i zadovoljnima.

Takvi po prirodi: Tri horoskopska znaka koji imaju najveći ego

Zemljani znakovi: bik (Venera), djevica (Merkur) i jarac (Saturn)

Prizemljeni, kultivirani, praktični, čvrsto na zemlji – takva su tri horoskopska znaka, bik, djevica i jarac, koja pripadaju elementu zemlje. Zemljane znakove naziva se i vrtlarima zodijaka jer o svemu razmišljaju kao o vrtu, od svoje obitelji do prijateljstava. Prepoznaju da zajednica treba brigu, pažnju i da je treba namiriti.

Sve u životu grade polako i ne moraju vidjeti rezultate već sutra jer vjeruju u dugoročnu budućnost.

Odnosi s drugima

Kada se bik, djevica i jarac nađu, kemija između njih raspiruje se uzajamnim poštovanjem međusobne racionalnosti. Svaka zajednica treba staložene zemljane znakove koji će zapamtiti detalje te držati i druge na zemlji. Kada je u pitanju romantična ljubav, zemljani znakovi prepoznat će jedan u drugome racionalizam na koji se mogu osloniti.

I možete biti sigurni da svaka grupa prijatelja ili radna skupina treba zemljani znak kako bi svi radili svoj posao i bili usredotočeni.

Najvažnije vrijednosti

Zemljani znakovi vole biti dobro organizirani i pripremljeni. Također veliku pažnju posvećuju detaljima. Pripadnici zemljanih znakova pamte tuđe rođendane, koji im je najdraži kolač i koji je najbolji poklon za svaki horoskopski znak. Cijene materijalne stvari koje traju te luksuz koji vrijedi novca jer je stvoren s pažnjom. Zemljani znakovi cijene održivost, tajne sastojke i klasiku koja traje.

Ipak, skloni su tome da budu preveliki materijalisti, na što trebaju pripaziti. Praktični su, ali kada im je nešto jako važno, mogu se raspojasati.

Briga o sebi

Zemljani znakovi vole brinuti o drugima, ali također je važno brinuti se o sebi, odabirom hobija koji odgovara vašem horoskopskom znaku. Vrtlarstvo, u raznim oblicima, idealna je zabava za zemljane znakove. Sadnja biljaka, ruke u zemlji, bosonogo hodanje po travi i zemlji – bik, djevica i jarac osjećat će se kao kod kuće.

Smatrajte se posebnima: Doznajte koji je najrjeđi horoskopski znak

Zračni znakovi: blizanci (Merkur), vaga (Venera) i vodenjak (Saturn)

Duhoviti, društveni, intelektualci, slobodnog duha, pomalo u oblacima – takva su tri horoskopska znaka, blizanci, vaga i vodenjak, koja pripadaju elementu zraka. Puno razmišljaju i skloni su promišljanjima o budućnosti ili smišljanju raznih rješenja. Lako podliježu utjecaju drugih ljudi, ali jednako tako slušaju druge jer oni slušaju sve i imaju zanimljive ideje.

Odnosi s drugima

Zračni znakovi često pronalaze izazove u najzanimljivijim aspektima odnosa bilo koje vrste. Udvarat će im se partner ili prijatelj kod kojih izazivaju znatiželju. Također će cijeniti nekoga tko je dobar u razgovoru. Kada je riječ o društvenim grupama, zračni znakovi žele raditi za opće dobro i vole zabave - čak i ako promatraju iz daljine kako bi mogli razmisliti o tome što je najbolje za grupu kao cjelinu.

Najvažnije vrijednosti

Ako ste u horoskopu blizanac, vodenjak ili vaga (jedan od najpristojnijih znakova zodijaka), vaše dvije omiljene stvari vjerojatno su ljudi i ideje. Od svih elemenata horoskopskih znakova, ovaj daje izvrsne učitelje i organizatore zabava. Obje aktivnosti njeguju zajednicu i omogućuju zračnim znakovima da izraze svoje strasti.

Oni mogu zamisliti bolji svijet, a najispunjeniji su kada se mogu baviti njegovim stvaranjem. Zbog toga su skloni tome da se previše odvoje od stvarnosti, pa cijene stvari koje su uistinu značajne ili vrlo funkcionalne, kako bi to spriječili.

Briga o sebi

Zračni znakovi skloni su anksioznisti jer uvijek razmišljaju. Sjajni načini brige o sebi uključuju zagonetke bilo koje vrste. Fokusiranje može umiriti užurbani um zračnog znaka. Oni također cijene smirenost. Sjedenje vani na prohladnom povjetarcu idealan je način opuštanja.

Ne zaboravite jesti i piti dovoljno vode i dopustiti da vas ponese glazba. To je također izvrstan način oslobađanja od stresa za blizance, vodenjake i vage.

Najveći lumeni: Ovo su tri najpametnija horoskopska znaka

Vodeni znakovi: rak (Mjesec), škorpion (Mars) i ribe (Jupiter)

Maštoviti, emotivni, intuitivni, fluidni - takva su tri horoskopska znaka, rak, škorpion i ribe, koja pripadaju elementu vode. U prirodi im je da kroz svoj dan jednostavno teku, baš poput vode te su u snažnom doticaju sa svojim osjećajima. Žele biti od koristi svojoj zajednici, u kojoj će imati važnu ulogu, ali možda neće biti najglasniji.

Odnosi s drugima

Vodeni znakovi vrlo su brižni u odnosima svih vrsta jer su prirodno suosjećajni. Imaju jak intuitivan osjećaj za svačije potrebe i lako će odgovoriti na emocionalne potrebe određene osobe. Zbog njihove osjetljive prirode, lako stvaraju duboku povezanost s drugima. Vjerojatno će odgovoriti ako im netko pruži ruku, a jako im je važno da se povežu i da osjećaju povezanost.

Najvažnije vrijednosti

Kada je riječ o sentimentalnosti horoskopskih znakova, rak, škorpion i ribe na prvom su mjestu. Imaju reputaciju velikih sanjara, ali nemojte to pobrkati s neučinkovitošću. Vodeni znakovi su intenzivni i duboki. Oni su detektivi psihe i duše.

Prekrasni su kreativci, psiholozi, morski biolozi ili čitači tarota. Vodeni znakovi vole ljepotu, umjetnost i sve što ih pokreće - tu pronalaze vrijednost života.

Briga o sebi

Pripadnici vodenih znakova imaju tendenciju da ih previše obuzme empatija. Postavljanje granica bitno je za brigu o sebi. Izdvojite vrijeme za sebe, isključite se i ostanite neko vrijeme u svom prostoru kako biste napunili baterije i obnovili se.

Napravite si bogatu kupku, prigušite svjetla, pustite da se para digne i ležite dugo u kadi. Sigurno ćete se osjećati obnovljeno i pomlađeno. Naravno, kupanje ili provođenje vremena na plaži ili jezeru također će djelovati prirodno umirujuće.

Elegancija bez premca: Je li ovo stvarno najbolje odjeveni horoskopski znak?