Ego se definira kao osjećaj samopoštovanja ili vlastite važnosti. Zdrava količina ega je dobra i poželjna za vlastito samopouzdanje, ali nekada on može biti pretjeran i prevelik. Neki ljudi imaju veći ego od drugih, a tri znaka horoskopa na glasu su kao znakovi s najvećim egom.

 

Lav

Lavovima vlada Sunce, planet ega, pa ne čudi da se lav smatra horoskopskim znakom s najvećim egom. Samouvjereni i karizmatični lavovi posjeduju urođeni osjećaj vlastite važnosti i traže divljenje i pažnju drugih. Imaju urođene kvalitete vođe i želju da budu priznati po svojim postignućima. Njihov ego ponekad može zasjeniti njihovu poniznost – da dobro ste pročitali, lavovi također imaju i svoju toplu i velikodušnu stranu.

Najbolje se osjećaju kada su u centru pažnje, a mogu inspirirati i druge da imaju više samopouzdanja i entuzijazma. Balansiranje njegovog ega s poniznošću ključno je za skladan odnos s lavom. Zbog sklonosti da sve rade po svome ili nikako mogu postati jako teški i dominantni, otežavajući ljudima oko sebe da se nose s njima.

Ovan

S prvim mjestom među 12 znakova zodijaka dolazi i veliki ego. Ovnovi imaju urođeni poriv za uspjehom i ne boje se riskirati i ići za onim što žele. Vole kada imaju kontrolu zbog čega se mogu činiti sebičnima i kao da žele naređivati drugima. Zbog snažne želje za kontrolom i za time da uvijek budu u pravu, pravljenje kompromisa u vezi može im biti otežano. Jako su samouvjereni u svoje sposobnosti zbog čega se ponekad mogu činiti pretjerano samouvjerenima, prepotentnima i arogantnima.

Ovnovi se hrane izazovima i vole riskirati, što im može dodatno podizati ego. Njihovo egoistično ponašanje nerijetko ih dovodi u sukobe s drugima. Razvijanje samosvijesti i prakticiranje empatije može pomoći ovnovima da usmjere svoj ego u pozitivnu energiju i izgrade skladnije odnose.

Julia Roberts u filmu 'Erin Brockovich' Najveći lumeni: Ovo su tri najpametnija horoskopska znaka

Julia Roberts u filmu 'Zgodna žena' Provjerite je li i vaš horoskopski znak među onih pet koji imaju najviše sreće u životu

Škorpion

Nepredvidljivi i vječito nedokučivi škorpioni poznati su po svojoj intenzivnoj naravi i strastvenosti. Imaju snažno razvijenu samosvijest, ne boje se izraziti vlastito mišljenje i zauzeti se za sebe. Međutim, zbog njihova velikog ega može se činiti kao da žele manipulirati i sve kontrolirati. Škorpioni znaju što jesu, a što nisu i nije im važno što drugi misle o njima.

Škorpionima je njihov ego izuzetno vrijedan, oni su prirodno egocentrični, a znaju biti i obmanljivi. Ne žele biti okruženi ljudima koji su inteligentniji od njih samih. Kada upoznaju nekoga tko je mudriji od njih, postaju manipulativni, više nego ljutiti ili nagli. Budite oprezni jer škorpion neće dozvoliti da itko sabotira njegove ciljeve.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju