Kako bismo pobliže otkrili horoskop na zabavan, ženski i "modno osviješten" način upoznat ćemo svakog od znakova u drugačijem svjetlu. Kakve smo prijateljice, kako kupujemo i kakve parfeme volimo - donosit ćemo vam svaki mjesec, a u siječnju otkrivamo kakve su žene vodenjaci.

Čudesna, nepredvidljiva, slobodoumna, miroljubiva, otkačena, ekscentrična, ugodna, iskrena, kvalitetna, inovativna, zabavna, optimistična, originalna, lepršava – sve to opisuje ženu vodenjaka.

Dio njezine privlačnosti leži u njezinoj nedokučivosti i nesputanosti – nerijetko ju je teško razumjeti i shvatiti, ali to je zato jer je žena vodenjak uvijek samo svoja. Za nju stereotipi ne vrijede i nemoguće ju je "strpati u ladicu" jer je izraziti nekonformist te zazire od društvenih pravila i normi. Uvijek radi po svome i ne voli kad joj drugi govore što da radi.

S druge strane, humanitarac je velikog srca te je uvijek spremna pomoći, bilo da je riječ o financijskoj, emotivnoj ili bilo kojoj drugoj vrsti pomoći. Voli napredak, ali na osobnoj razini ne voli promjene. Jako je vezana za svoju prošlost i uspomene koje čuva poput najvećeg blaga, a odanost dovodi na novu, dublju razinu – ne samo da ostaje odana svom partneru nego i određenom brendu, trgovini, restoranu, timu, glazbeniku, i tako dalje, u dobru i u zlu.

Čudesna, slobodoumna, miroljubiva, ekscentrična, ugodna, iskrena, zabavna, optimistična i lepršava - to je žena vodenjak

Seks & veze

Život je za ženu vodenjaka igra u kojoj svatko igra prema vlastitim pravilima. Kad je o ljubavi riječ, pobrinut će se da ta igra bude i posebno zabavna i nikad dosadna. No njezin lagodni pogled na život i ljubav ne znači da se lako zaljubljuje. Baš suprotno, potrebno joj je vremena da bi se s nekime povezala emotivno i da bi vjerovala drugoj osobi.

Kad je u vezi, više od svega cijeni svoju neovisnost, slobodu i "prostor za disanje" (što se poklapa s njezinom pripadnošću grupi zračnih znakova), a to daje i svome partneru. Vodenjačica će uvijek zadržati dio sebe koji neće otkrivati ni najbližim osobama.

Originalna i nepredvidljiva, partneru će pružiti užitke za koje prije nije znao ni da postoje. U spavaćoj sobi za nju ne postoje kočnice, ljubiteljica je eksperimentiranja i voljna je probati sve, pa i seks u javnosti. Idealni partneri za nju su vaga, blizanci, strijelac i ovan.

Prijateljstvo

Dok hoda cestom, svako malo će zastati kako bi se pozdravila s ljudima koje poznaje. Zbog toga se čini da je prijateljica sa svima, ali to su joj ustvari poznanici i dragi ljudi koji je vole jer žena vodenjak voli sa svima biti u dobrim odnosima te zazire od sukoba i svađa.

Što se tiče prijatelja kojima dopusti da joj se potpuno približe, može ih nabrojiti na prste jedne ruke. Može biti lagano rezervirana kad je riječ o njezinim pravim osjećajima, pa joj je zbog toga krug pravih prijatelja puno uži od brojnih poznanika.

Velikodušna i uvijek tu kad je prijatelj treba, žena vodenjak prijateljuje s onima s kojima dijeli ljubav prema neovisnosti i intelektualnim traženjima i težnjama. Ovo je žena koju uvijek možete pitati za iskren savjet i koja će uvijek imati prave riječi utjehe.

Izgled

Suptilan i dražestan osmijeh, spuštene oči, privlačni mali nos, jaka vilica, rupice na obrazima, meka koža, tamna, gusta kosa i graciozan stav neke su od odlika fizičkog izgleda žene vodenjaka.

Nisu oličenje ženstvenosti i putenosti, čak više znaju naginjati dječačkom izgledu, ali upravo su zbog toga tražene u svijetu modelinga kojim caruje androgeni izgled. Obično su vitke i visoke, iako im vrat može biti kraći i širi. 

Elizabeth Olsen Elizabeth Olsen (Foto: Profimedia)

Iskričave oči odaju veliku živost, ali često znaju imati ozbiljan izraz lica. Krasi ih čist i artikuliran glas. Međutim, kako god izgledala izvana, bez obzira na to imala i najozbiljniji izraz lica, u svojoj nutrini vedra žena vodenjak uvijek će uživati i biti zadovoljna.

Stil

Ne prati trendove, štoviše voli nositi baš suprotno od onoga što je "in" pa ćete u sezoni kad svi nose mini suknje ženu vodenjaka prepoznati po tome što ona nosi maksi suknju. Odvažna i smiona, svojim eklektičnim i raznolikim modnim stilom žena vodenjak voli privlačiti pažnju i šokirati.

Vodenjaci će rado eksperimentirati s materijalima i teksturama Vodenjaci će rado eksperimentirati s materijalima i teksturama (Foto: Shutterstock)

Jedan dan imat će svjetloružičastu kosu i nosit će ekscentričan nakit poput piercinga na licu, a već idući bit će odjevena u ozbiljno poslovno odijelo i kosa će joj opet biti normalne boje. Na njoj i naizgled nespojivi komadi čine dobru kombinaciju, poput fine svilene bluze sparene s kaki hlačama.

U njezinu ormaru uvijek će se naći avangardnih odjevnih komada, a frizure koje preferira često su šik i nekonvencionalne, i što se tiče načina na koji je ošišana i boje kose.

Najbolje joj stoje svijetle i vesele boje kao što su morsko plava, tirkizna, jarko ružičasta i smaragdno zelena. Ljepota bez okrutnosti njezina je misao vodilja kad kupuje kozmetiku, zbog čega bira brendove koji ne testiraju svoje proizvode na životinjama, a voli se i odvažiti raditi sama prirodne kozmetičke proizvode.

Stil kupovine

U kupovinu nikada ne ide s popisom stvari koje treba kupiti, ali rado će kupiti nešto što joj zapne za oko. Za nju nisu veliki, "sterilni" šoping-centri, nego manje razvikani lokalni dućani u kojima će naći vintage komade te ih spariti u unikatne kombinacije. Rado će otići u šoping s prijateljicama, ali više zato da provede vrijeme u dobrom društvu nego da nešto kupi.

Stilska ikona

Vlasnica jednog od najboljih tijela u Hollywoodu, omiljena "Prijateljica" 54-godišnja Jennifer Aniston naziva se kraljicom "casual šik" modnog stila. Modni znalci hvale odjevne izbore te slavne žene rođene u znaku vodenjaka jer u svakoj prigodi izgleda sto posto kul, a modni promašaji u njezinoj biografiji ne postoje.

I kad odjene muško odijelo ono će biti krojeno tako (duboki dekolte) da će na Jenninu isklesanom tijelu izgledati super seksi. No ono po čemu je Aniston istinska stilska ikona njezina je kultna frizura iz serije "Prijatelji", jedna od najkopiranijih frizura ikada kakvu su od sredine 90-ih u frizerskim salonima tražile žene diljem svijeta. Chloë Grace Moretz Ženama rođenima u znaku vodenjaka lijepo pristaje morsko palava boja (Foto: Profimedia)

Od poznatih dama rođenih u znaku vodenjaka koje se ističu svojim stilom treba izdvojiti i glumice Islu Fisher, Elizabeth Banks, Elizabeth Olsen, Gemmu Arterton i Chloë Grace Moretz, te pjevačice Kelly Rowland i Aliciju Keys.

Ženi Vodenjaku najbolje odgovaraju parfemi s drvenim ili jantarnim notama. Osim toga, među mirisnim notama jako vole neroli, ali i aromatičnu lavandu te dašak citrusne svježine.

Idealan izbor bit će parfemi poput Gucci Guilty Eau De ParfumMugler Alien, Lancôme Idole Aura te Giorgio Armani Si Fiori Parfum.

Lancôme Idole Aura Lancôme Idole Aura (Foto: zadovoljna,hr)

Godišnji horoskop - 6 VODENJAK: Godišnji horoskop za 2024.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju