Kombinacija neradnog dana i toplinskog vala ispraznila je tradicionalno prepunu subotnju zagrebačku špicu. Međutim, ipak nije nedostajalo zanimljivih odjevnih kombinacija u centru grada. Nama je za oko zapela jedna koja nas je odmah podsjetila na kultno modno izdanje Carrie Bradshaw u seriji "Seks i grad".

Galerija

U finalnoj epizodi 3. sezone, Carrie odlazi na ručak u njujorški Central Park s Facom. To je njihov prvi susret nakon prekida kratke afere koja je dovela do raspada njegova braka s Natashom. "Ne daj mu da te poljubi", kaže Miranda Carrie uoči susreta, a Carrie je njezin savjet shvatila toliko ozbiljno da se izmakla njegovu poljupcu i zbog toga završila u jezeru zajedno s Facom.

Scena je snimljena iz prvog pokušaja u restoranu kultne njujorške kuće za brodice, tada zvane Loeb Boathouse, a danas poznate kao Central Park Boathouse.

Central Park Boathouse Foto: Profimedia

Carrie je u sceni nosila haljinu australskog modnog dizajnera Richarda Tylera iz njegove "resort" kolekcije za 2001. godinu. Predivna ružičasta haljina od svilenog šifona, s cvjetnim motivima i asimetričnim dekolteom ukrašenim volanima, ležerno je padala preko ramena.

Sarah Jessica Parker kao Carrie Bradshaw u kultnoj haljini Richarda Tylera Foto: Profimedia

Kostimografkinja Patricia Field znala je da je to idealna haljina za ovu scenu čim ju je prvi put ugledala. Nadogradila ju je ružičastom torbicom s potpisom Diora i "vintage" natikačama brenda Catalano s visokom potpeticom te remenom od PVC-a s ukrasnim raznobojnim cirkonima.

Chris Noth i Sarah Jessica Parker na snimanju legendarne scene Foto: Profimedia

Za snimanje su korištena dva identična primjerka haljine. Jedan je prodan na humanitarnoj aukciji 2001. godine, a drugi je postao privatno vlasništvo Sare Jessice Parker. Međutim, glumica je svoju haljinu naposljetku odlučila pokloniti muzeju Melbourne 2003. godine.

Ljepotica sa Zagrebačke špice u kombinaciji koja asocira na kultno izdanje Carrie Bradshaw Foto: Josip Moler/Cropix

Zagrebačkom špicom jučer je prošetala jedna elegantna ljepotica u haljini koja neodoljivo asocira na Carrie. I njezin model bio je ružičast, s cvjetnim motivima i ukrasnim volanima.

Natikače brenda Hogl Foto: Hogl

Naša street style zvijezda također je svoju haljinu kombinirala s ružičastom torbicom, ali umjesto modela u pastelnoj nijansi odabrala je varijantu u efektnijoj i jarkoj boji fuksije. Uz haljinu je također nosila natikače, ali ružičasti model s pletenim detaljima i udobnom blok-potpeticom.

Zahvaljujući ovoj dami, Zagreb je na trenutak postao New York.

Chris Noth i Sarah Jessica Parker na snimanju legendarne scene Foto: Profimedia

26 godina od premijere "Seksa i grada" prisjećamo se 26 nezaboravnih izdanja Carrie Bradshaw

Ljepotica u ljepoticama! O ovim štiklama sa zagrebačke špice sanjaju žene diljem svijeta

Trenirka i štikle? Zgodna dama iz Zagreba izgleda top u "nezamislivoj" kombinaciji