Zahvaljujući kostimografkinji i stilistici Patriciji Field, serija "Seks i grad" ostavila je velik trag na žensku modu diljem svijeta. Televizijska i modna povijest ne pamti seriju koja je u toj mjeri utjecala na žensko odijevanje. Patricia Field njome je zacementirala svoj status jedne od najtraženijih stilistica, a u nastavku pročitajte nekoliko njezinih savjeta koji će vašem osobnom stilu pomoći da dođe do izražaja.

  Galerija Emily Cooper Carrie Bradshaw u Parizu Carrie Bradshaw +2 Patricia Field bila je zadužena za kostime u filmu Ispovijest jedne šopingholičarke

1. Unesite boje u svoju garderobu.

Boje su meni jako važne. Boje su dio našeg postojanja, a ljudi se okruže neutralnim tonovima u svojim bež kućama. Meni je to neprirodno. Ne razumijem ljubav prema neutralnim bojama. Ne znam je li to strah u ljudima ili nešto drugo, ali za mene su boje nešto organsko i nije prirodno odbijati boje.

Carrie Bradshaw Patricia Field stvorila je nezaboravan stil Carrie Bradnshaw (Foto: Profimedia)

2. Eksperimentirajte s komadima koje već imate u ormaru.

Dobro se zagledajte u svoj ormar iz nove perspektive. Spajajte stvari koje prije niste kombinirali i iznenadit ćete se. Odaberite one cipele za koje ste mislili da su previše svečane za vaše traperice i odjednom će vam to izgledati baš dobro. Kombinirajte običnu majicu kratkih rukava s raskošnom ogrlicom. Spajajte one komade za koje se smatra da ne idu jedno s drugim.

3. Planirajte svoje kombinacije unaprijed.

Žurba je najveća pogreška kod odijevanja. Večer prije razmislite o tome što ćete nositi ujutro.

Emily protiv Carrie: Koja fiktivna trendseterica ima bolji stil? Emily i Carrie u maloj crnoj haljini Emily i Carrie u komadima s kariranim uzorkom Ljetne kombinacije Emily Cooper i Carrie Bradshaw +9 Emily i Carrie u haljinama s predimenzioniranim aplikacijama

4. Kupujte promišljeno i dugoročno.

Odjeću dugo imam u svom ormaru. Nisam tip koji kupuje pa onda baca. Ako sam brzo nešto bacila, onda to nisam ni trebala kupiti. Ono što najčešće nosim i što najduže traje u mom ormaru su klasici. I pritom ne mislim na komade poput bijele košulje, nego krojeve koji su bezvremenski. Za razvijanje osobnog stila važno je imati bezvremenske komade koje zatim, uvjetno rečeno, ukrašavate.

Emily Cooper Patricia Field glavna je stilistica serije "Emily u Parizu" (Foto: Profimedia)

5. Vodite računa o materijalu.

Preferiram kvalitetnije tkanine. Prirodne. To ne znači da ne volim sintetiku kada je dobro iskorištena, ali finiji materijali su zahvalniji jer duže traju i lakše ih se koordinira s ostatkom kombinacije.

6. Izbjegavajte vjernost jednom brendu.

Zašto biste nosili samo jedan brend? Niste robot. Miješanje mode je normalno, nošenje istog dizajnera od glave do pete nije. Eventualno bih nosila jednog dizajnera na posao kao dio poslovne uniforme, ali to je to. Privatno nositi jednog te istog dizajnera? Nikad nisam shvaćala kako je to počelo i kako to može biti zabavno.

Patricia Field Patricia Field (Foto: Guliver Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju