Vjenčanje je poseban dan za svaku mladenku i mladenca, to je njihov trenutak, slavlje njihove ljubavi i dan kada su oni, s razlogom, u centru pažnje. No što ako to poremete tuđe zaruke?

Nepisano je pravilo da na vjenčanjima nisu dozvoljeni trenuci ni situacije koje bi mladence mogle baciti u drugi plan. Neće se slaviti tuđi rođendani, nije pristojno nositi bijelo ili previše raskošno jer bi to moglo zasjeniti mladenku, ma sve što bi moglo skrenuti pažnju s posebnog dana sretnog para jednostavno se smatra velikim ne.

Zbog toga je video koji je na svojemu Instagramu podijelila korisnica pod imenom Rajni Soni privukao puno pažnje i komentara.

Naime, u videu se vidi mladenka koja se sprema baciti buket, a njezine se djeveruše i ostale uzvanice spremaju uhvatiti ga. U trenu kada se čini da će buket doista i baciti, mladenka se okreće i s buketom u rukama dolazi do jedne od svojih djeveruša te joj ga daje. Tada se djeveruši približava njezin dečko, klekne i zaprosi je s prstenom u ruci.


Djeveruša je vidno šokirana, ali i presretna, kao i svi ostali gosti. S obzirom na to da je u prošnji sudjelovala i sama mladenka, njoj ovaj čin očito nije smetao te je bio u dogovoru s njom i njezinim partnerom, ali nisu svi komentari na video toliko oduševljeni.

Velikodušnost ili?

Lijepo da su tako velikodušni, ali ja to ne bih mogla. Svoj dan bih dijelila samo sa svojim suprugom, komentar je jedne žene. Druga je napisala: Lijepa zamisao, ali, kao udanoj ženi, ovo mi je nešto s čime se ne mogu složiti. Nikad neću razumjeti ljude koji rade ovo na tuđim vjenčanjima, jedan je od komentara, kao i:

Prijateljičin dečko koji je ovo tražio mladence ne razumije što znači biti mladenka. To je samo njezin dan, ne dan njezine prijateljice.

Dakako, neki komentatori podržavaju taj nesebični čin mladenke: Mislim da je predivno što mladenka dijeli svoj dan s prijateljicom. Paljenje još jedne svijeće neće umanjiti sjaj, pa tako nije ni ove zaruke nisu umanjile njihov dan, samo uveličale.

Kao mladenka, naravno da bih dozvolila ovo. Imala sam ceremoniju, ulazak u salu, posebne govore, sve sam to dobila taj dan. Naravno da bih onda kraj toga dana rado podijelila s bliskom prijateljicom i napravila ga velikim i za nju i njezina budućeg supruga.

Taj nesvakidašnji čin izaziva oprečne komentare, ali i pokazuje da tradicionalna poimanja vjenčanja nisu nužno svima najdraža, a neke od svadbenih običaja mnogi žele poslati u zaborav. Ova je mladenka odlučila u zaborav poslati pravilo da se na dan vjenčanja sve mora vrtjeti oko nje.

Mladenka zabranila dolazak djeci na vjenčanje: Što vi mislite o tome?

Od mladenki mladenkama: Ovo su ključni savjeti žena koje su "preživjele" vjenčanje

Osam osoba koje ne morate pozvati na svoje vjenčanje