Koga sve pozvati na vjenčanje odluka je oko koje većina mladenaca puno raspravlja. Trebate li pozvati rođaka kojeg niste vidjeli godinama? Ili prijateljicu s kojom komunicirate samo preko Facebooka? Donosimo listu 10 osoba koje ne morate pozvati ne svadbu.

1. Najbolju prijateljicu iz srednje škole s kojom vas danas veže samo lajk
Možda ste u srednjoj školi dijelile odjeću, spavale jedna kod druge i satima razgovarale o dečkima, ali ako se vaša komunikacija danas svodi na povremeni lajk na Facebooku, tu prijateljicu ne morate pozvati na svadbu.

Na dan svoga vjenčanja mladenci bi ulazak u brak trebali slaviti s ljudima uz koje se osjećaju voljeno, opušteno i sretno

2. Otuđenu obitelj i prijatelje
Od nekih članova obitelji i prijatelja udaljimo se, bilo tijekom vrijeme bez nekog posebnog razloga, ali i zbog svađe. Ako ne možete zamisliti da se udate bez prisutnosti te osobe možda je vrijeme da je kontaktirate i zakopate 'ratne sjekiru'. Ali ako vam pomisao na to da opet stupite u kontakt s tom osobom više budi osjećaj tjeskobe neko osjećaj olakšanja, izbjegnite bilo kakve negativnosti i nemojte je staviti na svoju listu gostiju.

3. Prijatelje od prijatelja od prijatelja
Povremeno se s tom osobom nađete u zajedničkom društvu, ali ako ta osoba nije netko s kime biste nasamo popili kavu ne morate osjećati obvezu da je morate pozvati na svadbu. 

4. "Prijateljicu" koja vas iskorištava
Ako imate 'prijateljicu' koja vas zove samo kada nešto treba i živi za to da stvara dramu, radije je nemojte pozvati na svadbu. Ona bi se zbog toga mogla uvrijediti, ali zar vam takva prijateljica uopće treba u životu? Sačuvajte stolac za prijatelje i članove obitelji kojima je iskreno stalo do vas.

Odabir vjenčane kume važna je odluka Pet stvari na koje mladenka mora paziti kada bira vjenčanu kumu

5. Kolege s kojima se ne viđate izvan posla
Nepisano pravilo kaže da na svadbu zovete samo kolege s kojima se viđate i izvan posla, odnosno kolege koji su vam i prijatelji. Što se tiče svih ostalih ne morate osjećati pritisak da ste ih obvezni pozvati na svadbu.

6. Dečka od rođakinje s kojim svako malo prekida
Vaša rođakinja ima dečka s kojim je prekinula već nekoliko puta pa se pomirila? Tko zna u kojoj će fazi biti na da vašeg vjenčanja pa se uopće ne morate osjećati krivima ako njenog dečka ne pozovete.

Mladenka i mladoženja Važna sitnica koju većina mladenaca zaboravi napraviti na svom vjenčanju

7. Susjede
Ako te susjede ne biste pozvali na večeru kod sebe ili vaši razgovori traju onoliko koliko vam treba da dočekate lift ili bacite smeće, ne morate dvojiti oko toga da li ih pozvati na svadbu ili ne. 

8. Rođake iz trećeg, četvrtog, petog,... koljena
Mnogi od nas daljnje rođake viđaju otprilike svakih 5 godina (ili rjeđe) na obiteljskim okupljanjima. Ruku na srce, te ljude vjerojatno ni ne poznajete dobro niti su vam bliski pa dan vjenčanja možete proći i bez njih.

Vjenčanje Numerologija i ljubav: Koji je idealan datum za ulazak u brak u 2020. godini?

9. Širi krug obiteljskih prijatelja
Bez obzira poznajete li te ljude godinama, bilo da se radi o nekadašnjim susjedima ili ljudima s kojima ste išli u školu, ako s njima niste razgovarali godinama, osim povremenog kratkog ćaskanja kada se sretnete u dućanu, ne morate ih pozvati na svadbu.

10. Svakoga tko nije sretan zbog vas
Ulazak u brak trebate slaviti s ljudima koji vas vole i koji su sretni zbog vas. Osoba koja nije sretna zbog vas ne zaslužuje da je pozovete na svoje vjenčanje. Na tako prekrasan i važan dan okružite se ljudima uz koje se osjećate voljeno, opušteno i sretno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju