Koga sve pozvati na vjenčanje odluka je oko koje većina mladenaca puno raspravlja. Trebate li pozvati rođaka kojeg niste vidjeli godinama? Ili prijateljicu s kojom komunicirate samo preko Facebooka? Donosimo listu 10 osoba koje ne morate pozvati ne svadbu.

 

1. Najbolju prijateljicu iz srednje škole s kojom vas danas veže samo lajk.

Možda ste u srednjoj školi dijelile odjeću, spavale jedna kod druge i satima razgovarale o dečkima, ali ako se vaša komunikacija danas svodi na povremeni lajk na Facebooku, tu prijateljicu ne morate pozvati na svadbu.

2. Otuđenu obitelj i prijatelje

Od nekih članova obitelji i prijatelja udaljimo se, bilo tijekom vrijeme bez nekog posebnog razloga, ali i zbog svađe. Ako ne možete zamisliti da se udate bez prisutnosti te osobe možda je vrijeme da je kontaktirate i zakopate 'ratne sjekiru'. Ali ako vam pomisao na to da opet stupite u kontakt s tom osobom više budi osjećaj tjeskobe neko osjećaj olakšanja, izbjegnite bilo kakve negativnosti i nemojte je staviti na svoju listu gostiju.

Kod izbora kume za svoje dijete matrerijalna korist ne bi smjela biti na prvom mjestu "Nepristojno je odbiti": Četiri razloga zašto reći ne kumstvu na krstitkama, krizmama i vjenčanjima

3. Prijatelje od prijatelja

Povremeno se s tom osobom nađete u zajedničkom društvu, ali ako ta osoba nije netko s kime biste nasamo popili kavu ne morate osjećati obvezu da je morate pozvati na svadbu. 

4. "Prijateljicu" koja vas iskorištava

Ako imate 'prijateljicu' koja vas zove samo kada nešto treba i živi za to da stvara dramu, radije je nemojte pozvati na svadbu. Ona bi se zbog toga mogla uvrijediti, ali zar vam takva prijateljica uopće treba u životu? Sačuvajte stolac za prijatelje i članove obitelji kojima je iskreno stalo do vas.

Mladenka s djeverušama 12 vjenčanih kuma priznalo: Najneugodnija stvar koju smo doživjele od mladenke

5. Kolege s kojima se ne viđate izvan posla

Nepisano pravilo kaže da na svadbu zovete samo kolege s kojima se viđate i izvan posla, odnosno kolege koji su vam i prijatelji. Što se tiče svih ostalih ne morate osjećati pritisak da ste ih obvezni pozvati na svadbu.

6. Dečka od rođakinje s kojim svako malo prekida

Vaša rođakinja ima dečka s kojim je prekinula već nekoliko puta pa se pomirila? Tko zna u kojoj će fazi biti na da vašeg vjenčanja pa se uopće ne morate osjećati krivima ako njenog dečka ne pozovete.

Kate Hudson u filmu Bride Wards Horoskop: Jesu li žene u ovim znakovima stvarno najzahtjevnije mladenke?

7. Rođake iz trećeg, četvrtog, petog koljena

Mnogi od nas daljnje rođake viđaju otprilike svakih 5 godina (ili rjeđe) na obiteljskim okupljanjima. Ruku na srce, te ljude vjerojatno ni ne poznajete dobro niti su vam bliski pa dan vjenčanja možete proći i bez njih.

8. Svakoga tko nije sretan zbog vas

Ulazak u brak trebate slaviti s ljudima koji vas vole i koji su sretni zbog vas. Osoba koja nije sretna zbog vas ne zaslužuje da je pozovete na svoje vjenčanje. Na tako prekrasan i važan dan okružite se ljudima uz koje se osjećate voljeno, opušteno i sretno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju