SASTOJCI ZA LJETNU SALATU (za 1 osobu):

- 1 konzerva tune (oko 100 grama)
- 1 jaje
- 100 grama kuhanog slanutka
- 100 grama kuhanih mahuna
- 1 veća rajčica ili 100 grama cherry rajčica
- 50 grama lisnatih salata po izboru (zelena, rikola, crveni radič, kupus, matovilac…)
- malo maslina
- četvrtina ljubičastog luka
- sol, papar, ulje, ocat

Bez štednjaka i kuhanja: Dvije spasonosne salate za osvježavajući ljetni ručak

djeca

PRIPREMA SALATE:

1. Možete koristiti već kuhani slanutak i mahune iz konzerve, ali ako ih ipak želite sami kuhati, onda prvo njih pripremite. Slanutak namočite noć prije kuhanja. Mahune očistite, operite i skuhajte. Skuhajte i jaje. Rajčicu operite i narežite na manje komade ako koristite jedan velik plod, a ako više volite cherry rajčice, jednostavno ih operite i prepolovite. Naposljetku operite i lisnatu salatu po izboru.

2. Kuhani slanutak i mahune stavite u veću posudu. Dodajte lisnatu salatu, rajčice, masline (cijele ili narezane), tunu koju ste prethodno izvadili iz konzerve i luk narezan nasitno.

3. Sve posolite, popaprite, dodajte ulja i octa i na kraju na salatu stavite kuhano jaje narezano na manje komade.

SAVJET:

Recept slobodno prilagodite svojim željama i ukusu. Tunu možete zamijeniti lososom ili drugom ribom, a ako ipak više volite meso, slobodno ribu zamijenite jednom pilećom ili purećom pečenom šniclom, a nju nakon pečenja razrežite na manje komade. Isto vrijedi za povrće koje ćete staviti u salatu. Poigrajte se i dodajte neke druge sastojke koje obožavate.

Dobar tek!