Kvalitetno tijesto za pizzu presudno je za vaše uživanje u ovoj talijanskoj poslastici. Ono bi trebalo biti ukusno bez obzira na količinu umaka od rajčice, sira i drugih dodataka koje se na njega stavljaju – iznutra prozračno i nježne strukture, a izvana hrskavo
Svladajte recept za tijesto za pizzu koje će vam uspjeti svaki put – od brašna, praška za pecivo, sode bikarbone i grčkog jogurta. Grčki jogurt omiljen je diljem svijeta zbog svoje guste i kremaste teksture nalik na vrhnje, ali i zato što sadrži gotovo dvaput više proteina od klasičnog jogurta.
Sastojci za tijesto:
200 grama brašna
prstohvat soli
¼ žličice sode bikarbone
½ paketića praška za pecivo
200 grama grčkog jogurta
Priprema:
- Suhe sastojke pomiješajte i prosijajte.
- Tako pripremljenom brašnu dodajte grčki jogurt pa mijesite 5 do 8 minuta dok ne dobijete čvrstu kuglu koja se ne lijepi za prste.
- Tijesto potom razvucite na željenu debljinu, dodajte mu omiljene dodatke, pa stavite peći na uobičajen način.
- Želite li da tijesto bude hrskavije – razvucite ga na pola centimetara debljine, pa ga stavite peći u prethodno ugrijanu pećnicu na temperaturi od 220 stupnjeva.
Dobar tek!