Sa službenim početkom jeseni započele su i sve njezine radosti kojima se brojni vesele prvenstveno zbog neodoljivih mirisa koji dopiru iz pećnice. Jedan od omiljenih je onaj kestena, kojeg brojni obožavaju u slatkom ruhu. Za sve ljubitelje ovog neokrunjenog kralja jeseni donosimo recept za tortu gotovu dok kažete 'k-e- s-t-e-n'

Sastojci:
- 3 jaja
- 500 g zaslađenog kesten pirea
- 200 g tamnije čokolade
- 160 g maslaca
- prstohvat cimeta i malo ruma

Za jedan od omiljenih jesenskih mirisa iz kuhinje zaslužan je kesten kojeg mnogi vole u slatkom izdanju

Priprema:

1. Na pari otopite čokoladu i maslac i ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu.

2. Tucite jaja mikserom na srednjoj brzini 3-4 minute dok ne postanu pjenasto kremasta.

3. Miksajući dodajte omekšali kesten pire dio po dio, kad se sve sjedini lagano miksajući umiješajte čokoladu s maslacem.

4. Po želji umiješajte malo cimeta i ruma

5. Ulijte smjesu u kalup promjera 26 cm, pecite oko 30 minuta na 180°C. Torta treba ostati sočna iznutra.

Savjet: Uz tortu po želji poslužite 3,5 dl istučenog slatkog vrhnja s 3 žlice šećera u prahu i jednom šakom usitnjenih svježih borovnica. Mljac!

Još finih recepata možete pronaći na blogu Vlastita soba

Ukoliko ste obožavatelji jesenskih plodova u slatkom ruhu donosimo još neke slasne recepte: 

>>Knedle na eks: Recept bez krumpira i jaja za 10 kuna

>>Čokoladna torta sa slasnim komadićima jabuke

>>Kesteni i čokolada u najslađem zalogaju