Sastojci:
- 3 jaja
- 500 g zaslađenog kesten pirea
- 200 g tamnije čokolade
- 160 g maslaca
- prstohvat cimeta i malo ruma
Za jedan od omiljenih jesenskih mirisa iz kuhinje zaslužan je kesten kojeg mnogi vole u slatkom izdanju
Priprema:
1. Na pari otopite čokoladu i maslac i ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu.
2. Tucite jaja mikserom na srednjoj brzini 3-4 minute dok ne postanu pjenasto kremasta.
3. Miksajući dodajte omekšali kesten pire dio po dio, kad se sve sjedini lagano miksajući umiješajte čokoladu s maslacem.
4. Po želji umiješajte malo cimeta i ruma
5. Ulijte smjesu u kalup promjera 26 cm, pecite oko 30 minuta na 180°C. Torta treba ostati sočna iznutra.
Savjet: Uz tortu po želji poslužite 3,5 dl istučenog slatkog vrhnja s 3 žlice šećera u prahu i jednom šakom usitnjenih svježih borovnica. Mljac!
Još finih recepata možete pronaći na blogu Vlastita soba
Ukoliko ste obožavatelji jesenskih plodova u slatkom ruhu donosimo još neke slasne recepte:
>>Knedle na eks: Recept bez krumpira i jaja za 10 kuna