Oskarovska noć tradicionalno je jedna od modno najzanimljivijih događanja u godini, po mnogima i najvažnijih s obzirom na to da na jednom mjestu imamo priliku vidjeti kreacije vodećih svjetskih modnih kuća i dizajnera.

Galerija

Kada se na dodjeli pojavi i trenutno najveća (i najmlađa) svjetska modna ikona, onda je zabava za modne sladokusce zagarantirana. Jedna od najbolje odjevenih dama na 96. dodjeli, po mišljenju modnih kritičara, ali i korisnika društvenih mreža, definitivno je bila Zendaya.

Zendaya na Oscarima u haljini modne kuće Armani rađenoj po mjeri Foto: Profimedia

Na crvenom tepihu pojavila se haljini modne kuće Armani, custom made kreaciji inspiriranoj komadima iz haute couture kolekcije za proljeće 2024. godine.

Armani, haute couture, proljeće 2024. Foto: Profimedia

Kombinacija ružičaste svile i srebrnkastih šljokica pokazala se savršenom za 27-godišnju Zendayju. Haljina ukrašena izvezenim motivima palme koji se provlače kroz spomenutu kolekciju pristajala joj je kao salivena.

Zendaya na Oscarima 2024. Foto: Afp

Uz nju je nosila sandale Max s potpisom Jimmyja Chooa u crnoj boji, a vrtoglava potpetica nije joj predstavljala nikakav problem prilikom poziranja ispred fotografa ili prezentiranja Oscara.

Kao zaštitno lice Bulgarija, Zendaya nije morala previše razmišljati o tome čiji će nakit nositi. Očekivano, odabrala je njihove komade -
naušnice, narukvicu i prsten u ružičastim i zlatnim tonovima.

Zendaya je na Oscarima nosila Bulgarijev nakit Foto: Profimedia

Nakit je spektakl: "Ledeno" oskarovsko izdanje predivne Charlize Theron vjerne Dioru

92 su joj godine tek! Rita Moreno oduševila na Oscarima u teatralnoj kreaciji