I dok neke nove glumačke nade ove godine prvi put došle na Oscare, Charlize Theron odradila je svoju 11. dodjelu. Slavna glumica na Oscarima se prvi put pojavila 2000. godine u narančastoj haljini Vere Wang.

Galerija Charlize Theron na Oscarima 2024. Charlize Theron u haljini modne kuće Dior i nakitu draguljarske kuće Boucheron Charlize Theron na Oscarima 2024. +4 Charlize Theron nosila je nakit draguljarske kuće Boucheron na dodjeli Oscara

Četiri godine kasnije kući je otišla sa svojim prvim (i zasad jedinim) zlatnim kipićem za glavnu ulogu u filmu Monster, odjevena u fantastičnu haljinu modne kuće Gucci ukrašenu kristalima.

Charlize Theron u Guccijevoj haljini na dodjeli Oscara 2004. godine - 2 Charlize Theron u Guccijevoj haljini na dodjeli Oscara 2004. godine (Foto: AFP)

Onda se 2005. vratila na Oscare u ulozi prezenterice, a iste godine započela je i njezina vjernost modnoj kući Dior. Naime, na svakoj narednoj dodjeli kojoj je prisustvovala nosila je isključivo njihove haljine.

Charlize Theron na Oscarima 2005. u Diorovoj haljini Charlize Theron na Oscarima 2005. u Diorovoj haljini (Foto: Profimedia)

Iznimka nije bila ni ovogodišnja dodjela na kojoj je zablistala u Diorovoj haute couture kreaciji takozvane ledeno bijele boje. Stilistica Leslie Fremar za Charlize je odabrala haljinu vrlo jednostavna kroja i otvorenih leđa koja je ostavila dovoljno prostora za glavnu zvijezdu izdanja – nakit.

Charlize Theron na Oscarima 2024. Charlize Theron na Oscarima 2024. (Foto: Profimedia)

Ponekad manje ipak nije više, pogotovo kada se radi o fantastičnom nakitu luksuzne francuske draguljarske kuće Boucheron.

Charlize Theron nosila je nakit draguljarske kuće Boucheron na dodjeli Oscara Charlize Theron nosila je nakit draguljarske kuće Boucheron na dodjeli Oscara (Foto: Profimedia)

Charlize i njezina stilistica dokazale su da slobodno možemo ignorirati sva pravila o količini i kombiniranju nakita jer je slavna oskarovka na sebe nanizala sve od ogrlica i naušnica do narukvice i prstenja.

Rezultat je spektakularno izdanje koje modni kritičari već proglašavaju jednim od najboljih na ovogodišnjoj dodjeli.

Charlize Theron na Oscarima 2024. Charlize Theron na Oscarima 2024. (Foto: Profimedia)

Izgleda fantastično! Eva Longoria u nepogrešivoj haljini stvorenoj za Oscare Eva Longoria na Oscarima 2024 Margot Robbie u Versace haljini Eva Longoria u haljini Tamare Ralph +4 Sandra Huller u Schiaparelli haljini na Oscarima 2024.

92 su joj godine tek! Rita Moreno oduševila na Oscarima u teatralnoj kreaciji Rita Moreno na 96. dodjeli Oscara Rita Moreno na 96. dodjeli Oscara Rita Moreno u haljini brenda Badgley Mischka +1 Badgley Mischka, jesen/zima 2024.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju