Osim novih zvijezda i mladih snaga filmske industrije, na oskarovskom crvenom tepihu unutar losanđeleskog teatra Dolby našlo se mjesta i za holivudske legende.

Galerija Rita Moreno na 96. dodjeli Oscara Rita Moreno na 96. dodjeli Oscara Rita Moreno u haljini brenda Badgley Mischka +1 Badgley Mischka, jesen/zima 2024.

Među njima je bila i Rita Moreno, obožavana 92-godišnja glumica koja je 1962. godine osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu u kultnom mjuziklu West Side Story, a na 96. dodjeli imala je ulogu prezenterice upravo u toj kategoriji.

Rita Moreno u haljini brenda Badgley Mischka Rita Moreno u haljini brenda Badgley Mischka (Foto: Profimedia)

Prilikom gostovanja u showu Today uoči ovogodišnjih Oscara, Rita je voditeljici Hodi Kotb najavila kako će nositi haljinu koja će sve oboriti s nogu.

Rita Moreno na 96. dodjeli Oscara Rita Moreno na 96. dodjeli Oscara (Foto: Profimedia)

Obećanje je ispunila i oduševila u haljini brenda Badgley Mischka. Teatralna crna kreacija dio je njihove kolekcije za jesen/zimu 2024. godine prikazane u veljači na Njujorškom tjednu mode, a Rita ju je upotpunila crnim rukavicama.

Badgley Mischka, jesen/zima 2024. Badgley Mischka, jesen/zima 2024. (Foto: Profimedia)

Za ovu prigodu promijenila je frizuru, ali samo privremeno. Naime, nosila je kratku crnu periku i naglasila kako je njezino glamurozno izdanje, uključujući i frizuru, posveta legendarnoj glumici Chiti Riveri koja je preminula u siječnju ove godine.

Rita Moreno na 96. dodjeli Oscara Rita Moreno na 96. dodjeli Oscara (Foto: Profimedia)

Izgleda fantastično! Eva Longoria u nepogrešivoj haljini stvorenoj za Oscare Eva Longoria na Oscarima 2024 Margot Robbie u Versace haljini Eva Longoria u haljini Tamare Ralph +4 Sandra Huller u Schiaparelli haljini na Oscarima 2024.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju