Naši dlakavi prijatelji znaju se suočiti s brojnim predrasudama. Čak i zakon neke pasmine proglašava opasnima pa tako generalna odbojnost prema nekim pasmina neprestano raste. Važno je zapamtiti da ne postoje opasne pasmine, već opasni vlasnici koji svojim ljubimcima ne daju dovoljno pažnje.

Galerija Štenci opasnih pasmina Štenci opasnih pasmina Štenci opasnih pasmina +8 Bul terijer

Činjenicu da je pas opasan utvrđuje veterinarski inspektor, ali ne prema pasmini, već prema karakteru i situaciji. U nastavku provjerite kojih to 11 pasmina nosi etiketu najopasnijih i uživajte u fotografijama najslađih štenaca. One baš popravljaju raspoloženje.

1. Argentinska doga

Dogo argentino poznat je po inteligenciji i poslušnosti. Izgleda zaista graciozno sa svojom bijelom dlakom i potencijalnom crnom mrljom na glavi. Iako ima reputaciju jedne od najagresivnijih pasmina, važno ju je uzeti od provjerenog uzgajivača, posvetiti joj se i socijalizirati je. Doge nisu agresivne same po sebi.

Štenci opasnih pasmina Dogo Argentino (Foto: Shutterstock)

2. Bul terijer

Mišićavo tijelo i jajasta glava bul terijera su također istaknuli kao jednu od najopasnijih pasmina pasa. Ovo je prava situacija da se prisjetimo kako ne smijemo suditi knjigu po koricama, jer je ovo predivno biće zapravo prava maza.

Štenci opasnih pasmina Bul terijer (Foto: Shutterstock)

3. Pit bul

Ova je pasmina uzgajana za borbu psima i zbog toga imaju reputaciju opasnih. Oni ne, suprotnom uvrijeđenom mišljenju je rađaju zločesti, već okolina može odrediti njihov karakter. Ako im date dovoljno ljubavi i pažnje bit će savršeni ljubimci.

Štenci opasnih pasmina Pit Bul (Foto: Shutterstock)

4. Rotvajler

Čuvanje stoke i vuča kola s mesom kroz povijest je bila njihova glavna uloga. Prije nego što je lošu reputaciju pokupio pit bull, rotvajleri su bili na piku. Priznajemo da izgledaju zastrašujuće kad pokažu zube, ali zapravo su malene maze.

Štenci opasnih pasmina Rotvajler (Foto: Shutterstock)

5. Njemački ovčar

Zaigrani policajac ponekad zna izgledati opasno, ali zapravo je umiljati član obitelji kojega ćete neizmjerno voljeti. Niti jedan pas nije toliko svestran kao njemački ovčar, a njegova inteligencija uvijek ostavlja bez teksta.

Štenci opasnih pasmina Njemački ovčar (Foto: Shutterstock)

6. Bullmastiff

Čvrsta građa, kratka njuška i prodoran pogled i ovu su njuškicu stavili na popis opasnih. Međutim, vlasnici će potvrditi da je ova pasmina zapravo nevjerojatno umiljata, voli ljude i djecu, a njihova mirnoća inspirira i ljude.

Štenci opasnih pasmina Bullmastiff (Foto: Shutterstock)

7. Sibirski haski

Elegantan hod, graciozna dlaka, prodorni pogled i energičnost istaknuli su haskije kao jednu od najljepših pasmina na svijetu. Nalazi se na listama opasnih pasa jer je energičan i aktivan, a važno mu je osigurati puno mjesta za igru i zabavu.

Štenci opasnih pasmina Sibirski haski (Foto: Shutterstock)

8. Labrador Retriver

Iako je na popisima opasnih, radi se o privrženoj pasmini koja obožava ljude, a posebno djecu. Njihova energičnost također se treba kontrolirati, a to se može učiniti kvalitetnim treningom i odgojem koji je ophodan za razvitak svake pasmine.

Štenci opasnih pasmina Labrador Retriver (Foto: Shutterstock)

Odlikaši s njuškicom: Ovo je 10 najinteligentnijih pasmina Belgijski ovčar i border collie u zagrljaju Engleski koker španijel Australski čuvar stada +7 Belgijski ovčar

9. Bokser

Možda na prvu izgleda opasno, ali bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mjesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji mu zna uzvratiti ljubav, zbog čega može živjeti i u stanu.

Štenci opasnih pasmina Boxer (Foto: Shutterstock)

10. Doberman

Na samome kraju popisa jest doberman, umiljati zaštitnik koji izgleda pomalo opasno. On je još jedan dokaz da izgled vara jer se ova pasmina brzo uklopi u obitelji i postane maza koja ne može živjeti bez vaših zagrljaja.

Štenci opasnih pasmina Doberman (Foto: Shutterstock)

Oni su svjesni svoje ljepote: 12 njuškica s prirodnim kovrčama Kovrčave pasmina pasa Kovrčave pasmina pasa Kovrčave pasmina pasa +9 Kovrčave pasmina pasa

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju