Ako želite dodatno zapapriti svoj ljubavni život, začinite hranu 'magičnim' namirnicama koje će zagarantirano potaknuti vaš seksualan život.

Za prirodnim afrodizijacima ne trebate tragati po egzotičnim dućanima, dovoljno je da zavirite u vlastitu kuhinju. Tamo ćete naći sve što je potrebno. Tajna se krije u samim namirnicama koje na prvi pogled izgledaju sasvim obično, stoga ih je potrebno znati prepoznati. Nakon što otkrijete da se vaš ljubavni žar krije u kuhinjskom ormariću, sigurni smo da navedene namirnice nećete moći 'izbiti' iz glave.

1. Čokolada

Čokolada je senzualna, od okusa do mirisa, ali ono što je ključno – puna je feniletilamina, iste kemije koju tijelo oslobađa tijekom seksa. Ono također potiče proizvodnju dopamina, spoja koji u ljudskom mozgu funkcionira kao neurotransmiter i prethodnik drugih procesa uključujući adrenalin. Obzirom da je čokolada s većim udijelom kakaa zdravija, predlažemo da se držite što tamnije to bolje.

2. Med

Med nastaje oprašivanjem i simbol je rađanja. Čak je i pojam medeni mjesec dobio naziv po medovini, alkoholnom piću namjenjenom sretnim mladencima. Osim toga med sadrži bor, za koji je dokazano da stimulira proizvodnju estrogena kod žena i testosterona kod muškaraca.

3. Banane

Osim što samim svojim oblikom aludiraju na muški spolni organ, banane posjeduju mnogo vitamina B i kalija, koji su važni za ljudsku proizvodnju spolnih hormona. One su također pune minerala koji tijelu pomažu apsorbirati bitne hranjive sastojke i kao rezultat toga, smatra se da poboljšavaju muški libido.

4. Maslinovo ulje

Zahvaljujući antioksidansima koje sadržavaju, masline i njihovo ulje stoljećima se koriste za zdravlje. Grci su vjerovali da ih ono čini snažnijima i muževnijima. Maslinovo ulje dobar je izvor mononezasićenih i polinezasićenih masti, koje su važne za normalno funkioniranje srca, krvotoka, kao i za proizvodnju hormona. Još je bolje ako koristimo maslinovo ulje provjerene kvalitete kao što je Spar Premium ulje koje je proizvedeno u maslinicima naših proizvođača iz Dalmacije.

 

5. Češnjak

Iako je namirnica koju svi izbjegavamo posebno ako idemo na spoj, češnjak sadrži alicin, organski spoj koji poboljšava krvotok i podiže razinu energije. Ako se njime odlučite stimulirati seksualne nagone, nadamo se da vaš partner može podnijeti intenzivan miris češnjaka.

6. Avokado

Avokado ulogu afrodizajaka vuče još od Asteka. Bilo da se njegova povezanost sa seksualnosšću temelji na senzualnom obliku, bogatom okusu ili drevnoj reputaciji, ono što se krije iza avokada je visoka raznina vitamina E koja potiče mladenačku snagu i energiju te time ne dozvoljava da se iskra strasti ugasi.


7. Bademi

Kroz tisućljeća bademi su bili simbol zavođenja. Slatka aroma koristila se kako bi pobudila strast kod žena. Macaroons od badema ne samo da lijepo mirišu i slatkog su okusa, nego vrlo brzo mogu pokrenuti akciju.

8. Cimet

Osim što je poznat po snažnim ljekovitim svojstvima cimet je začin koji posjeduje i afrodizijačke moći. Zadržava toplinu unutar tijela i time povećava apetit, kako fizički tako i seksualan. Smatra se da je cimet najbolje konzumirati ujutro uz kavu ili doručak.

9. Rajčica

Iako se smatralo da je rajčica otrovna zbog svoje crvene boje,Talijani i Francuzi ubrzo su iskoristili njezin pun potencijal. Ne samo da smiruje živce, rajčica također poboljšava mišićnu kontrolu, te sadrži likopen koji je dobar za zdravlje prostate i beta karoten od kojega koristi imaju oba spola.

10. Chilli papričica

Ovaj snažan začin zbog svog egzotičnog ugleda i crvene boje smatra se simbolom ljubavi i strasti. No, chilli papričica je više od samog simbola, ona stimulira endorfin koji ubrzava otkucaje srca i potiče na znojenje, pobuđuje iste simptome koje osjećate kada ste uzbuđeni te se zbog toga smatra nenadmašnim afrodizijakom.

Ako želite probuditi strasti u spavaćoj sobi, ovo su namirnice za kojima nikako ne želite posegnuti:
     • grah
     • pržena hrana
     • kokice iz mikrovalne

Kako kuhati s navedenim afrodizijacima pogledajte na www.dobartek.spar.hr.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju