Povodom međunarodnog Dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti koji se obilježava 27. siječnja prisjećamo se citata Anne Frank koji će vas potaknuti na promjene.

Galerija

Prije točno 72 godine, 27. siječnja 1945., Crvena armija oslobodila je 7500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj.

Na taj datum obilježava se Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.

Povodom međunarodnog Dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti prisjećamo se citata Anne Frank koji će vas potaknuti na promjene

Sjećamo se na taj dan i djevojčice Anne Frank koja je postala simbol borbe protiv nacizma, ali i nečovječnosti u svakom obliku. Do kolovoza 1944., kada je odvedena u Auschwitz, Anne je vodila dnevnik u koji je zapisivala svoje misli o životu, ljubavi, dobroti koji su istovremeno bili optimistični i vrlo dirljivi, a iz kojih i dan danas možemo učiti.

U fotogaleriji smo skupili 10 citata Anne Frank koji nam mogu biti svakodnevna motivacija i potaknuti nas da ovaj svijet učinimo boljim mjestom, počevši od samih sebe.

Anne Frank
Anne Frank (Foto: Pixsell)