Povodom međunarodnog Dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti koji se obilježava 27. siječnja prisjećamo se citata Anne Frank koji će vas potaknuti na promjene.

Galerija Citati Anne Frank - 10 Citati Anne Frank - 1 Citati Anne Frank - 9 +7 Citati Anne Frank

Prije točno 72 godine, 27. siječnja 1945., Crvena armija oslobodila je 7500 zatvorenika koje su za sobom ostavili nacisti u koncentracijskom logoru Auschwitz u Oświęcimu u Poljskoj.

Na taj datum obilježava se Dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti kojim se želi podsjetiti na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata.

Povodom međunarodnog Dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti prisjećamo se citata Anne Frank koji će vas potaknuti na promjene

Sjećamo se na taj dan i djevojčice Anne Frank koja je postala simbol borbe protiv nacizma, ali i nečovječnosti u svakom obliku. Do kolovoza 1944., kada je odvedena u Auschwitz, Anne je vodila dnevnik u koji je zapisivala svoje misli o životu, ljubavi, dobroti koji su istovremeno bili optimistični i vrlo dirljivi, a iz kojih i dan danas možemo učiti.

U fotogaleriji smo skupili 10 citata Anne Frank koji nam mogu biti svakodnevna motivacija i potaknuti nas da ovaj svijet učinimo boljim mjestom, počevši od samih sebe.

Anne Frank Anne Frank (Foto: Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju