Ako ste u potrazi za lijepim ukrasima i cvjetnim aranžmanima kojima ćete ukrasiti dom za Uskrs, dobra vijest je da ih možete napraviti sami.

Galerija Cvjetni ukrasi za Uskrs Cvjetni ukrasi za Uskrs Cvjetni ukrasi za Uskrs +6 Cvjetni ukrasi za Uskrs

Za izradu kreativnih ukrasa većinu stvari već vjerojatno imate kod kuće. U vrijeme Uskrsa posebno su popularne grančice cicamace, potočnice, proljetni tulipani u jarkim bojama, te drugo cvijeće i bilje.

Ako ne uzgajate vlastito cvijeće na balkonu ili u vrtu, priuštite si nešto od toga cvijeća te ga aranžirajte na maštovite načine.

Reciklirajte staklenke, boce i konzerve

Lijep aranžman možete napraviti od predmeta koje već imate kod kuće – reciklirajte staklenu ambalažu poput atraktivnih boca i staklenki od zimnice te ih ispunite omiljenim cvijećem. Umjesto vaze možete iskoristiti i staklene čaše ili pak ispražnjenu konzervu od hrane.

Cvjetni ukrasi za Uskrs Cvjetni ukrasi za Uskrs (Foto: Living4media)

Poslužite se omiljenom šalice kave

Malu lončanicu možete postaviti i u omiljenu šalicu za ispijanje kave, a pogotovo ako je riječ o nekom atraktivnom modelu u jarkoj boji.

Cvjetni ukrasi za Uskrs Cvjetni ukrasi za Uskrs (Foto: Living4media)

Poslužite se pisanicama

Inspiraciju za cvjetne aranžmane pronađite u pisanicama. Ljusku jajeta ispunite zemljom pa u nju stavite mikroblje ili delikatne potočnice. Sve zajedno možete staviti i u kartonsku kutiju od jaja, koju možete ispuniti i pokojom lučicom, obojenom pisanicom ili sličnim detaljem.

Poslužite se pisanicama Poslužite se pisanicama (Foto: Living4media)

Izradite cvijeće

Ako pri ruci nemate nikakvog cvijeća, izraditi ga možete na vrlo jednostavan način od nešto tanjeg papira u boji, pa ga zalijepiti na neki dio doma po želji. Vrlo jednostavan način za izradu papirnih ruža pogledajte u našem videotutorijalu.

Cvjetni ukrasi za Uskrs Cvjetni ukrasi za Uskrs (Foto: Living4media)

Umetnite cvijeće na kreativna mjesta

Umjesto vaze poslužiti se možete i keramičkom posudom za mlijeko, limenom kanticom za zalijevanje cvijeća, a poslužiti vam može i pladanj za posluživanje doručka u krevetu. Budite kreativni, igrajte se i smišljajte maštovite kombinacije.

Cvjetni ukrasi za Uskrs Cvjetni ukrasi za Uskrs (Foto: Living4media)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju