Ovogodišnja proslava Uskrsa zbog pandemije koronavirusa vjerojatno će biti nešto skromnija nego proteklih godina. No to ne znači da se treba odreći lijepih ukrasa i cvjetnih aranžmana koji će uljepšati te svečanosti.

Galerija

Dobra vijest? Za izradu kreativnih ukrasa većinu stvari već vjerojatno imate kod kuće. U vrijeme Uskrsa posebno su popularne grančice cicamace, potočnice, proljetni tulipani u jarkim bojama, te drugo cvijeće i bilje.

Ako ne uzgajate vlastito cvijeće na balkonu ili u vrtu, priuštite si nešto od toga cvijeća te ga aranžirajte na maštovite načine.

Reciklirajte staklenke, boce i konzerve
Lijep aranžman možete napraviti od predmeta koje već imate kod kuće – reciklirajte staklenu ambalažu poput atraktivnih boca i staklenki od zimnice te ih ispunite omiljenim cvijećem. Umjesto vaze možete iskoristiti i staklene čaše ili pak ispražnjenu konzervu od hrane.

Poslužite se omiljenom šalice kave
Malu lončanicu možete postaviti i u omiljenu šalicu za ispijanje kave, a pogotovo ako je riječ o nekom atraktivnom modelu u jarkoj boji.

Ideje za cvjetne aranžmane za Uskrs - 4
Za cvjetni aranžman možete iskoristiti i pladanj za posluživanje doručka u krevetu (Foto: Living4media)

Poslužite se pisanicama
Inspiraciju za cvjetne aranžmane pronađite u pisanicama. Ljusku jajeta ispunite zemljom pa u nju stavite mikroblje ili delikatne potočnice. Sve zajedno stavite u kartonsku kutiju od jaja, koju možete ispuniti i pokojom lučicom, obojenom pisanicom ili sličnim detaljem.

Izradite cvijeće
Ako pri ruci nemate nikakvog cvijeća, izraditi ga možete na vrlo jednostavan način od nešto tanjeg papira u boji, pa ga zalijepiti na neki dio doma po želji. Vrlo jednostavan način za izradu papirnih ruža pogledajte u našem videotutorijalu.

Umetnite cvijeće na kreativna mjesta
Umjesto vaze poslužiti se možete i keramičkom posudom za mlijeko, limenom kanticom za zalijevanje cvijeća, a poslužiti vam može i pladanj za posluživanje doručka u krevetu. Budite kreativni, igrajte se i smišljajte maštovite kombinacije.

Simbol novog života: Ideje za ukrašavanje pisanica u kojima mogu sudjelovati i najmlađi