Robert Pattinson danas će ispuhati 37 svjećica na rođendanskoj torti. Dobar je to povod da se prisjetimo kako je ovaj poznati glumac, koji se često svrstava na ljestvice najzgodnijih muškaraca današnjice, izgledao na svojim glumačkim početcima.

Galerija Robert Pattinson 2005. i 2022. godine Robert Pattinson na premijeri 2005. godine Robert Pattinson na crvenom tepihu 2007. godine +7 Robert Pattinson na premijeri Sumraka 2008. godine

Robert Pattinson postao je holivudska zvijezda „preko noći“ nakon što je film "Sumrak" izašao u svjetska kina 2008. godine.

Britanski glumac u ovoj je filmskoj adaptaciji istoimenog romana Stephenie Meyer utjelovio lik 17-godišnjeg vampira Edwarda Cullena koji se zaljubljuje u običnu djevojku Bellu Swan (Kristen Stewart).

Njihova ljubav, pak, očarala je tinejdžerice (i njihove majke) diljem svijeta, a glavne glumce prometnula u ogromne zvijezde. Očigledni fizički atributi, ali i kemija s glavnom glumicom Sumraka pridonijeli su Robertovoj planetarnoj popularnosti.

Robert Pattinson u Harryju Potteru iz 2005. godine Robert Pattinson u Harryju Potteru iz 2005. godine (Foto: Profimedia)

Samo se najveći obožavatelji Harryja Pottera sjećaju da je Robert Pattinson svoje glumačke početke imao u ovom popularnom serijalu tri godine prije Sumraka.

Glumio je, naime, Cedrica Diggoryja u filmu "Harry Potter i Plameni pehar" iz 2005. godine.

Robert Pattinson se nakon Sumrak sage našao u zavidnoj poziciji – mogao je birati u čemu će glumiti sljedeće.

Robert Pattinson na premijeri Sumraka 2008. godine Robert Pattinson na premijeri Sumraka 2008. godine (Foto: Guliver)

No, umjesto visokobudžetnih projekata, prednost je dao malim nezavisnim filmovima s intimnijim pričama poput "Comopolisa" Davida Cronenberga, drame "Paklena noć" Johna i Bennyja Safdieja te horora "Svjetionik" Roberta Eggersa.

Sedam slavnih muškaraca koji su izazvali čuđenje na crvenom tepihu Machine Gun Kelly zasjenio je i Megan Fox svojim izdanjem Damiano David zasjenio je svojim izdanjem cijeli Maneskin Justin Bieber na ovom je crvenom tepihu zasjenio svoju suprugu Hailey +4 Kodi Smit-McPhee zasjenio je djevojku Rebecca Phillipou

U žižu medijske pozornosti vratio se prošle godine pojavivši se u naslovnoj ulozi novoga Batmana u režiji Matta Reevesa. Uloga je to koju će uskoro reprizirati i u drugom nastavku.

Robertove obožavateljice se slažu da britanski glumac s godinama izgleda sve bolje. Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako se kroz godine mijenjao Robert Pattinson.

Na premijeri Batmana 2022. godine Na premijeri Batmana 2022. godine (Foto: Guliver)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju